Fermaten går bersærk

Seks koncerter på seks dage på byens spillested

Udgivet:26. april 2017, 08.37

Læsetid:2 minutter

De furede ansigter i Soulworkers er angiveligt godt på vej til at blive et af Midtjyllands bedst swingende bands. ?pr-foto

af Henrik Øster-Jørgensen hej@herningfolkeblad.dk

6 år siden

Herning Fermaten har med seks koncerter på seks dage den travleste uge siden åbningen, gætter jeg på. Og de kommer vidt omkring: Pop, folk, jazz, soul, kopi og jazz

Programmet startede allerede tirsdag med norske Maria Mena, og i aften fortsætter festlighederne med skotske Robyn Stapleton Trio. Robyn Stapleton er en af de mest fremtrædende folkesangere i Skotland. Hun synger traditionelle skotske og irske sange på både engelsk, skotsk og gælisk. Hun er blevet beskrevet som havende en af de fineste stemmer i skotsk musik, med en enestående ren tone, vidunderlig stemmekontrol og en særlig indlevelse og følsomhed for de traditionelle sange.

Mark Linn

Torsdag er der Mark Linn med Søren Møller Trio. I et repertoire med kompositioner af David Bowie, Stevie Wonder, Joni Mitchell og det irske rockband U2 forener Mark Linn rockens energi med jazzens intime univers, hvor publikum inviteres helt ind i tekster og melodier fra de stilskabende ikoner, der har defineret den moderne musiks udvikling.

Med sig har Mark Linn en klassisk jazz-trio under ledelse af pianisten Søren Møller, der ligeledes har omarrangeret de store rockproduktioner til en moderne jazzlyd, der giver plads til ekvilibristiske soli og improvisatoriske udfoldelser.

Soulworkers

Fredag aften er det lokale Soulworkers, der skal få gæsterne på Fermaten i Herning til at svede.

Soulworkers' 10 medlemmer brænder for soulmusikken og hylder alle de gamle mestre blandt andet James Brown, Otis Redding, Wilson Pickett, Marvin Gaye, Aretha Franklin, Stevie Winwood og Al Green. De legendariske film »The Commitments« og »The Blues Brothers« har blandt andet inspireret bandet.

Soulworkers er garvede musikere, der har rødder i rock, soul, blues og jazz. Bandets medlemmer fandt sammen omkring den fælles kærlighed til rendyrket soulmusik og er ude på deres egen toptunede mission med mottoet:

»Det skal sidde i skabet - og det skal saftsuseme være sjovt«.

Lørdag er der endnu engang Hit med 80'erne, men den er udsolgt, så det springer vi let henover.

Banda Magda

Søndag aften er der gensyn med amerikanske Banda Magda.

Du kender sikkert ikke så mange, som synger på seks forskellige sprog, spiller klaver, harmonika, kontrabas og pandeiro - som komponerer og producerer sin egen og andres musik og har afgangseksamen i filmkomposition fra Berklee College of Music i Boston.

Græsk fødte Magda Giannikou, med nuværende base i New York, leder med fast, men kærlig hånd sit multikulturelle band, som kombinerer folklore og pop fra hele verden med urban, groovebaseret New Yorker-jazz til en medrivende oplevelse med stor publikumsappel.

Banda Magda fra New York besøger atter Herning. ?pr-foto