Fire årtier i det politiske bagland

Christian Aagaard, Gjellerup, har gennem mere end 40 år været en del af Venstre i Herning. Det meste af tiden som en aktiv spiller i baglandet, men også en enkelt periode som byrådspolitiker

30. maj 2019, 06.58

Haven på Klokkevænget i Gjellerup strutter frodigt af farver som ramme for Christian Aagaards 70 års fødselsdag Kristi himmelfartsdag. Gennem foreløbig 42 år har it-sikkerhedskonsulenten været aktiv i Venstre - både organisatorisk og en enkelt periode fra 2002-07 som medlem af Herning Byråd. Foto: Henrik Ole Jensen

70 Da Christian Aagaard i 1977 flyttede til Herning efter et job hos det daværende Bankernes Edb-Central, meldte han sig samtidig ind i Venstre og den lokale KFUM-spejdertrop i Gjellerup, hvor familien slog sig ned.

Og de to beslutninger skulle komme til at føre mange oplevelser og opgaver med sig. Og gode muligheder for både indflydelse og personlig udvikling, skulle det viser sig.

Torsdag 30. maj fylder Christian Aagaard 70 år. Først i løbet af det seneste års tid er han trappet ud af sit lønnede job i it-branchen. De frivillige opgaver og bestyrelsesposter er han langt fra færdig med endnu.

Men for nu at spole tiden tilbage, så begyndte Christian Aagaard livet som sønderjyde. Det var også der, han i en alder af 11 år blev KFUM-spejder.

Erhvervsmæssigt begyndte han i den administrative del af Post og Telegrafvæsenet i Esbjerg og med to år som værnepligtig og sergent hos Slesvigske Fodregiment.

Sikker it og ledelse...