Tre løslades i stort anlagt terrorsag om våben

PET’s mistanke rækker ikke i forhold til kvinde og to mænd, der derfor løslades fredag

13. december 2019, 12.49

Politi, betjente og presseopbud ved dommervagten i Københavns byret i København. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

KØBENHAVN Mistanken er ikke stærk nok i forhold til tre af de fem personer, som PET og politiet sigter for at have forsøgt at finansiere og købe pistoler til en terrorhandling.

Det fastslår en dommer i Københavns Byret fredag. Derimod er der en begrundet mistanke mod to andre, der varetægtsfængsles frem til 8. januar.

De to fængslede er henholdsvis 24 og 25 år. De løsladte er en kvinde på 28 samt to mænd på 26 og 21 år.

Alle fem var blandt de 21 anholdte under den storstilede politiaktion onsdag. Torsdag blev tre andre personer varetægtsfængslet på mistanke om, at de ville fremstille en eller flere bomber og foretage en eller flere terrorhandlinger.

Dommer Lone Molsteds afgørelse kommer efter et uhyre langvarigt retsmøde, som strakte sig over i alt 15 timer fordelt over torsdag og fredag.

Sigtelsen drejer sig om, at de fem skal have forsøgt at købe både pistoler, lyddæmpere og ammunition. Det skal være sket gennem nogle måneder frem til onsdagens anholdelse. De fem har alle nægtet sig skyldige.

Hvad politiets mistanke egentlig bygger på, vides ikke. Retsmøderne har været holdt bag lukkede døre. Anklagere har sagt, at det ville skade efterforskningen, såfremt der kom noget frem offentligt.

Åbenbart har PET’s materiale været særdeles omfattende. Det tyder de meget langvarige retsmøder på.

Facit efter onsdagens aktion er altså, at i alt fem af de 21 anholdte er blevet varetægtsfængslet.

/ritzau/