Skader på stribe: Herning-bryder indstiller karrieren og satser på MMA

Rajbek Bisultanov stopper som bryder og satser på at kopiere Mark O. Madsens skifte til kampsporten MMA. Lillebror Turpal Bisultanov jagter fortsat OL i Paris

Udgivet:24. april 2023, 08.31

Læsetid:1 minut

Rajbek Bisultanov vandt EM-guld i 2019. Nu stopper herningenseren karrieren som bryder. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

1 måned siden

BRYDNING Rajbek Bisultanov fra Herning Brydeklub har besluttet at indstille karrieren som bryder i en alder af 27 år.

Det fortæller europamesteren fra 2019 i et interview med DR Sporten.

- Jeg har tænkt meget over det. Om jeg skulle stoppe eller ej. Det var en svær beslutning efter at have brugt 12 år på en brydekarriere og så pludselig droppe ud, siger Rajbek Bisultanov.

De sidste år af karrieren blev præget af skader og karantæne.

I marts 2022 blev Bisultanov således idømt et års karantæne, fordi han havde fået tre advarsler for brud på de såkaldte whereabouts-regler, hvor idrætsudøvere er forpligtet til at dele deres opholdssteder dagligt.

Rajbek Bisultanov er dog ikke færdig som sportsudøver. I den nærmeste fremtid har han en drøm om at kopiere det karriereskifte, som den tidligere bryder Mark O. Madsen foretog i 2018, nemlig et skifte til MMA (mixed martial arts).

- Jeg har stadigvæk kontakt til Mark. Vi har en fremtidsplan, så jeg kan komme i UFC (Ultimate Fighting Championship, red.), siger herningenseren.

Lillebroren Turpal Bisultanov er stadig aktiv og Danmarks bedste kort i brydning. Ved sidste uges EM formåede han dog ikke at forsvare sidste års EM-guld.

Brødrene kommer oprindeligt fra Tjetjenien, men flygtede til Danmark i 2008 på grund af borgerkrig.

Turpal Bisultanov bestod sin danske indfødsretsprøve før jul og venter på at få dansk pas, så han kan jagte deltagelse ved næste års OL i Paris.

/ritzau/ og Just

Indlæser debat