Tysk fremtid: FCM sælger stortalent til Bundesligaklub

Det 18-årige midtbanetalent Oscar Fraulo forlader FCM og fortsætter karrieren i tyske Borussia Mönchengladbach. Sportschef Svend Graversen kalder handlen for økonomisk attraktiv

Udgivet:24. juni 2022, 13.00

Læsetid:3 minutter

18-årige Oscar Fraulo har flere gange givet prøver på sit store potentiale i FCM-trøjen - blandt andet i vinterens træningskampe som her mod Zenit fra Skt. Petersborg. Foto: FCM

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| jjk@herningfolkeblad.dk

FODBOLD En af de mest iøjnefaldende profiler på FC Midtjyllands U19-hold og tilmed holdets anfører siger farvel til klubben for at fortsætte karrieren i Tyskland.

Oscar Fraulo har skrevet en fireårig kontrakt med Borussia Mönchengladbach, der har købt den 18-årige midtbanespiller fri hos FC Midtjylland. Fynboen havde blot kontrakt for de næste seks måneder.

- Fraulo har gjort det fremragende i den seneste sæson, hvor han har vist sig utrolig flot frem i U19 Ligaen og Youth League og fået debut på førsteholdet. Det har genereret en stor interesse, og vi er glade for, at vi nu har landet en økonomisk attraktiv aftale med Gladbach, siger sportschef Svend Graversen til klubbens hjemmeside.

Den dynamiske og offensivt dygtige midtbanespiller nåede fire indskiftninger for FC Midtjyllands førstehold i den forgangne sæson. Samtidig var han som anfører og lederskikkelse med til at føre U19-holdet til DM-sølv og ottendedelsfinalen i UEFA Youth League, ungdommens pendant til Champions League. I Youth League blev han noteret for hele fem mål og fire assists i seks kampe.

- Vi kunne også have set et scenarie, hvor Fraulo var fortsat i Midtjylland, men der er opstået en unik mulighed, hvor vi i fællesskab har vurderet, at et salg til en tysk topklub er den rette løsning for alle parter, lyder det fra Svend Graversen.

Læs også
<span>FCM’s stortalent om tysk drømmeskifte:</span> Det var kun derfor, jeg ikke forlængede <span>FCM’s stortalent om tysk drømmeskifte:</span> Det var kun derfor, jeg ikke forlængede
Læs også:
FCM’s stortalent om tysk drømmeskifte: Det var kun derfor, jeg ikke forlængede

Fraulo: Fed mulighed

Det er knap seks år siden, Oscar Fraulo ankom til FC Midtjylland fra OKS i Odense og begyndte på U14-holdet. Siden da har fynboen gennemgået en flot udvikling, og han takker også pænt af.

- Der er så mange mennesker, som både har hjulpet mig og presset mig til at blive bedre hele tiden. Fra min side skal der lyde en kæmpe tak, siger han til FCM’s hjemmeside.

- Nu har jeg fået en fed mulighed i Gladbach, som jeg ikke kunne sige nej til. Der er nye mål, som jeg ser frem til at jagte, og så vil jeg følge Midtjylland og mine tidligere holdkammerater udefra. Jeg glæder mig til at komme tilbage og besøge dem, og jeg ønsker både dem og klubben alt det bedste, lyder det fra den 18-årige midtbanespiller, som i lørdags blev kåret til årets U19-spiller i FCM.

I Gladbach ser man et lovende potentiale i den unge midtbanespiller, men sportsdirektøren understreger samtidig, at Fraulo i første omgang skal suge til sig.

- Oscar er en interessant og ambitiøs dreng, der har en fræk spillestil, men hos os skal han først lige ankomme og læse af de erfarne spillere, siger sportsdirektør Roland Virkus til Gladbachs hjemmeside.

- Hvis han gør det, er vi overbeviste om, at han har potentialet til større opgaver, tilføjer han.

Gladbach blev i sidste sæson nummer 10 i den tyske Bundesliga. Klubben har aktuelt også et andet tidligere FCM-talent på kontrakt, venstrebacken Andreas Poulsen.

Gennem tiderne har danske legender som Allan Simonsen, Ulrik le Fevre og Henning Jensen spillet i klubben - det samme har de nuværende danske landsholdsspillere Andreas Christensen og Jannik Vestergaard. FCM har tidligere solgt Morten Skoubo og Mikkel Thygesen til Gladbach.

Fraulo er den 19. dansker, der trækker i Gladbach-trøjen.

Læs også
<span>FCM-træner om Fraulo-brødre:</span> Stort potentiale og store ambitioner <span>FCM-træner om Fraulo-brødre:</span> Stort potentiale og store ambitioner
Læs også:
FCM-træner om Fraulo-brødre: Stort potentiale og store ambitioner
Læs også
<span>FCM-brødre vil frem på fodboldscenen:</span> Vi stiller store krav til os selv <span>FCM-brødre vil frem på fodboldscenen:</span> Vi stiller store krav til os selv
Læs også:
FCM-brødre vil frem på fodboldscenen: Vi stiller store krav til os selv
Oscar Luigi Fraulo

Født 6. december 2003 i Odense (18 år)

Position: Central midtbanespiller

Tidligere klubber: Odense Kammeraternes Sportsklub (OKS) og FC Midtjylland

Udvalgte meritter:

Landshold: 13 ungdomslandskampe og 3 mål for Danmark

Dansk U19-mester med FC Midtjylland i sæsonen 2020/21

Ottendedelsfinale i UEFA Youth League 2021/22

Debuterede for FC Midtjyllands seniorhold 10. august 2021 i Champions League-kvalifikationskampen hjemme mod PSV Eindhoven.

Opnåede fire kampe i alt for FCM’s førstehold

Indlæser debat