Slagteriarbejder jagter vildsvin i sin fritid

12. maj 2021, 13.39

Benny Pedersen har i morgen 25-årsjubilæum som slagteriarbejder. Foto: Tom Laursen

JUBILÆUM Når Benny Pedersen i morgen, torsdag 12. maj, har 25-årsjubilæum hos Danish Crown i Herning, er det på sin vis lidt af en tilsnigelse. For han begyndte egentlig hos Koopmann i Silkeborg.

- Dér slagtede vi både søer og orner, og det var noget rigtig knokkelarbejde, husker Benny Pedersen den første tid.

Men så kom slagterifusionerne, og sammen med flere arbejdskollegaer rykkede han mod vest og fik dengang plads i slagtekæden hos Danish Crown i Herning.

- Men i 2005 var der en masse snak om lukninger, og jeg troede ikke helt på, at Herning ville overleve, så jeg søgte til Horsens, hvor de lige havde fået deres nye moderne slagteri, for jeg tænkte, det var mere fremtidissikret, fortæller Benny Pedersen.

Et års tid senere var han dog tilbage i Herning - og denne gang valgte han også at skifte den private bopæl i barndomsbyen Silkeborg ud med lejlighed i arbejdsbyen.

I dag er Benny Pedersen 51 år og arbejder på læsserampen efter en skulderoperation.

- Det var min mester, der kom og spurgte, hvad vi kunne gøre for at holde på mig, og også ham, der tilbød mit nuværende job. Lige nu er jeg måske på vej videre til et job i kølerummene ovenpå, og der kan jeg se, der er mange, som holder, til der har mindst 40-årsjubilæum, konstaterer Benny Pedersen, der gennem en del år har styrketrænet ved siden af jobbet for at »kunne holde, til jeg bliver 67«, som han siger.

I fritiden står den gerne på jagt - både i Danmark, Sverige og Polen - og allerhelst vildsvinejagt, der foregår i bælgmørke for at få ram på nattedyret, der smager godt som både pølse og på grillen. -SEJER

Indlæser debat...