DF vil justere boligreguleringsloven

1. november 2019, 13.14

REGULERING I de senere år er priserne på lejeboligmarkedet i de store danske byer eksploderet. Alene i Købehavn har vi set stigninger på op mod 31 procent på bare fem år. Det betyder, at mennesker med helt almindelige indkomster har fået svært ved at få råd til en bolig i byerne.

Det skyldes dels befolkningstilvækst, men også den udskældte paragraf 5, stk 2 i boligreguleringsloven. Den giver nemlig mulighed for, at udlejer kan hæve huslejen markant, hvis de har sat boligen i stand ved fraflytning for mindst cirka 250.000 kroner.

I Dansk Folkeparti er vi derfor klar til at kigge på boligreguleringsloven. Den nedsatte ekspertgruppe er nu kommet med en række forskellige modeller. Her finder vi eksempelvis skærpet krav til energistandard ved de såkaldte §5, stk. 2-forbedringer interessant. Det vil være til gunst for lejerne og for klimaet.

Dog ser vi gerne, at kravet kun gælder for de større byer, så landdistrikter undtages fra kravet.

Uanset hvor og hvordan vi ender med at skrue, så vil vi i Dansk Folkeparti stille krav om, at vi evaluerer tiltagene efter en periode. Faktum er, at ingen af os aner, hvordan tiltagene reelt påvirker markedet. Så det er vi nødt til at følge tæt.

Vi skal finde en løsning, der både er til gunst for lejere, håndværkere, landdistrikterne og selvfølgelig også reelle udlejere.