Tårnhøj udleje: Islandsk FCM-keeper klar for Fredericia

20-årige Elias Rafn Ólafsson spiller i næste sæson i NordicBet Ligaen

11. august 2020, 12.01

20-årige Elias Rafn Ólafsson var i sidste sæson udlejet til Aarhus Fremad i 2. division. Nu tager den islandske FCM-keeper et lejeskridt op hos Fredericia i NordicBet Ligaen. Foto: FCM

FODBOLD FC Midtjylland fortsætter traditionen med at sende unge talenter til samarbejds- og satellitklubben FC Fredericia i NordicBet Ligaen - den næstbedste fodboldrække.

De danske mestre har netop offentliggjort, at FCM’s islandske målmandstalent Elias Rafn Ólafsson udlejes til 1. divisionsklubben på en aftale, der gælder for sæsonen 2020-21.

Den 20-årige keeper, der måler 201 centimeter, var i sidste sæson på leje hos Aarhus Fremad i 2. division. Her leverede islændingen 13 clean sheets i 21 kampe.

- Jeg vil dominere ligaen i 1. division, ligesom jeg har gjort det i 2. division, slår Elias Rafn Ólafsson fast i en pressemeddelelse.

FCM’s målmandstræner, Lasse Heinze, fremhæver både fysiske og mentale spidskompetencer, når det kommer til det islandske målmandstalent, der i sommeren 2018 kom til FC Midtjylland fra Breidablik UBK i hjemlandet.

- Elias’ spil i feltet er sjældent set, og det hænger selvfølgelig sammen med hans højde. Og så er han bare cool. Han bliver ikke påvirket, uanset hvilken situation, han bliver sat i, forklarer Lasse Heinze om Fredericias seneste lejesvend fra FC Midtjylland.

- En udlejning til toppen af 1. division vil give Elias hår på brystet, erfaring og ikke mindst en masse kampe, vurderer målmandstræneren.

Elias Rafn Ólafssons kontrakt i FC Midtjylland udløber 30. juni 2023. Han nyder sin fodboldtilværelse i Danmark.

- Det sværeste er sproget, men ellers er livet ikke så anderledes fra Island. Jeg kan rigtigt godt lide at være her, fortæller islændingen, der har store ambitioner for sin fodboldmæssige udvikling.

- Mit første mål er selvfølgelig at spille for FC Midtjylland. Ellers er min drøm at spille i en top fem-liga, og den ultimative drøm er at stå i Premier League, smiler 20-årige Elias Rafn Olafsson, der i FC Fredericia skal kæmpe om spilletid med keeperkollegaen Alexander Nybo.