Fond tømmer kassen: Trængte forsamlingshuse får støtte

Herning Kommunes Jubilæumsfond uddeler støtte til forsamlingshusene, der er hårdt ramt af corona-restriktionerne

6. februar 2021, 14.27

Ørre Forsamlingshus. Foto: Henrik Ole Jensen

HERNING Stolene står stablet i salen, scenen er tom, og der er hverken foredrag eller kortspil på programmet de kommende uger.

Sådan er det i de fleste forsamlingshuse, der lider økonomisk under forsamlingsforbud og coronakrise. Sidste år måtte husene aflyse eller udskyde masser af arrangementer, og ingen ved, hvornår der igen bliver åbnet for bryllupsfester, banko og koncerter.

De faste udgifter skal dog stadig betales, selv om indtægterne i øjeblikket svigter.

Omdrejningspunkter

Derfor har Herning Kommunes Jubilæumsfond valgt at sløjfe sine normale kriterier for tildeling og har i stedet, helt undtagelsesvist, inviteret alle forsamlingshusene til at søge om støtte til at dække faste udgifter.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

- Forsamlingshusene er vigtige omdrejningspunkter for kultur og fællesskab i lokalsamfundene, og de står i en ekstraordinær situation. Derfor er vi glade for, at vi kan hjælpe i en svær tid, siger Johs. Poulsen (R), formand for kultur- og fritidsudvalget.

15 forsamlingshuse

Fonden uddeler 340.000 kroner i alt, og det svarer til omkring en tredjedel af det ansøgte.

15 forsamlingshuse søgte om tilskud på tilsammen lidt over en million kroner.

Støtten gives ikke til kommerciel drift som for eksempel mad ud af huset, men kun på baggrund af faste udgifter, der ikke kan søges tilskud til andre steder.

Det vil sige, at fonden i år yder støtte til udgifter som for eksempel ejendomsskat, forsikring, renovation, el, varme og renter.

Jubilæumsfonden, der består af kultur- og fritidsudvalget samt formanden for Kulturelt Samråd, yder normalt støtte til renovering og bygningsforbedringer, men i år tømmer man kassen til dette ene formål.