Fra Herning Bladet: Dirty udvidelse af biksen

Rudi Eriksen har i de seneste måneder etableret restaurant, café, shop og delikatesse under samme tag

29. april 2021, 09.14

Rudi Eriksen har udvidet sin Dirty-forretning, så man i Lind nu ikke »blot« kan hente take away, men også shoppe gaver, køkkengrej, lækre flødeboller og meget andet.Foto: Flemming Hansen

I september åbnede take away-stedet Dirty Urban Ranch på Lind Hovedgade som en form for lillesøster til restauranten Dirty Ranch Steak House på Silkeborgvej i Herning.

Nu er lillesøster så vokset lidt. Manden i spidsen, Rudi Eriksen, overtog 1. februar nabolokalet, hvor butikken Fru Hygge tidligere holdt til, og siden har han banket væggen ned, så de to lokaler er blevet til ét under navnet Dirty Ranch Shop & Café.

- Det er 20 år siden, jeg havde de første tanker om det her, og så er det kommet i etaper. Det har hele tiden ligget i baghovedet at gå tilbage i fødekæden. Hvis man selv kan lave maden, sparer man jo penge, siger Rudi Eriksen og løfter dermed lidt af sløret for konceptet.

- Jeg vil gerne give inspiration til at lave mad, og så kan personalet her hjælpe og forklare, hvis man har spørgsmål, lyder det.

Lokalet var tidligere butikken »Fru Hygge«, men nu er det lagt sammen med Dirty Urban Ranch, som fremover er en kombineret shop, restaurant og café - det hele i den velkendte rå stil. Foto: Flemming Hansen

Derfor har Rudi Eriksen indrettet shoppen i små afdelinger med et tapashjørne, hvor man kan finde tilbehør til tapas-anretninger.

- Her er tanken, at hvis man sidder her og får serveret tapas og bliver inspireret til at lave tapas derhjemme, så kan man købe det nips med hjem, som vi bruger, siger Rudi Eriksen, der også har indrettet et hjørne med køkkengrej.

- Alt, hvad vi bruger i køkkenet, er her. Der er forme til chokolade, der er kogebøger, en frituregryde og alt muligt andet. Det er tænkt, så der ikke er nogen undskyldning for ikke at tage hjem og lave mad, smiler Rudi Eriksen.

I butikken sælges desuden blomster, vin, spiritus og meget andet, så man kan finde en værtsgave eller lignende.

Rudi Eriksen har indrettet det nye lokale i stilen, man kender fra Dirty Ranch Steakhouse - det er i den rå ende af skalaen, hvor der primært er benyttet genbrugsmaterialer.

Flere tangenter

Det hele er omgivet af borde, så i dagtimerne er det en café, hvor man kan nyde en frokost - og om aftenen forvandles lokalet til en restaurant.

I lokalet ved siden af, der tidligere udgjorde Dirty Urban Ranch, sælger man foruden take away kød, pålæg, chokolade, flødeboller og andre lækkerier.

- Det bærende her er mad ud af huset. Det satser vi meget på, siger Rudi Eriksen, der desuden har etableret en webshop, hvor man kan købe alt det, man også kan købe hos Dirty Ranch Shop & Café.

- Når folk finder ud af, at man her kan købe en kødhakker til en god pris, så har vi potentielt fem millioner kunder, for så er det jo ikke kun til Herning, vi sælger, påpeger Rudi Eriksen.

Med det nye tiltag har han endnu en gang kastet sig ud i nye eventyr, og det er meget kendetegnende for ham, at han aldrig står helt stille.

- Jeg er en middelmådig kok. Hvis jeg lagde energi i det, kunne jeg blive dygtig, men jeg vil hellere brede mig ud og spille på flere tangenter. Jeg er til et arbejde, hvor der er råderum og plads til at være kreativ. Det er der her - her er plads til alt, og det er der, jeg fungerer.

Et pølsemageri er indrettet i baglokalet, og så sælges pølserne her i delikatessen, hvor man også kan finde andre lækkerier.

Optimismen er høj

Rudi Eriksen har endnu ikke helt konceptet for restauranten på plads - den åbner i øvrigt først torsdag 6. maj, men han arbejder lige nu på flere idéer som steg selv-bøffer og tapas. Men Rudi Eriksen har ikke travlt med at åbne - han har travlt med gøre det rigtige, som han siger. Og det gælder både maden og indretningen.

- Folk skal komme ind og få en oplevelse - det er tanken. Jeg er jo vild med det rustikke og med genbrug. Det er næsten genbrug det hele - man skal ikke spilde ressourcerne. Jeg har bygget det hele selv - det er der også en tilfredsstillelse i, påpeger Rudi Eriksen, der nu glæder sig til at opleve, hvordan Dirty Ranch Shop & Café tages imod.

- Jeg spændt på, om det holder - der er lagt meget energi og økonomi i det, men jeg har lavet det uden evidensgrundlag, og det er jeg ikke helt så tryg ved, men jeg har ikke haft andet at lave under nedlukningen, griner indehaveren.

- Nu må vi se. Jeg tror på det. Det er lidt specielt, så vi skal nok få hul igennem, lyder det.

Dirty Ranch & Café er indrettet med flere små afdelinger - her ses blomsterafdelingen, hvor der til tider kommer blomsterdekoratører forbi for at binde buketter.