Strik en Nussemus

... og hjælp med at give børn på blandt andet krisecentrene lidt strikket kærlighed

13. april 2017, 20.01

Indehaveren af garnforretningen Atelier 2 Lisbeth Damsgaard i selskab med Hernings fire første Nussemus. Foto: Peter Jessen

musestrik På et bord i Lisbeth Damsgaards garnforretning, Atelier 2, i Fonnesbechsgade sidder fire søde, farverige mus og tiltrækker sig opmærksomhed.

Det er ikke almindelige mus, men Nussemus, for de er beregnet til at blive nusset med.

Nyt projekt

De fire mus med grænseløs tålmodighed, når det gælder nus, er et udslag af et nyt projekt for flittige hænder og behjertede sjæle.

Projekt Nussemus går nemlig ud på at strikke mus til børn, som godt kan have brug for lidt strikket kærlighed. Det kan for eksempel være børn, som søger asyl i Danmark. Eller det kan være børn på landets krisecentre.

Sådan ét har vi jo i Herning, og derfor var Lisbeth Damsgaard straks med på ideen, da hun blev spurgt, om hun ville medvirke til projektet.

Det hele går ud på at få folk til at strikke Nussemus i lange baner.

Alle kan strikke med - når bare man kan strikke. Og det koster ikke noget, eftersom både garn og Nussemus-opskrift er gratis.

- Man kan bare komme herind i forretningen og få to nøgler garn. Så har man både til mus og fyld, fortæller Lisbeth Damsgaard.

Ud til børnene

Når musen er strikket færdig, afleveres den i butikken og vil så sammen med sine musefæller blive fordelt til børn på blandt andet krisecentrene.

Flere end 40 garnforretninger over hele landet deltager i projektet.

Initiativet til Projekt Nussemus er taget af garnfirmaet Filcolana i Kjellerup, som også leverer garnnøglerne, og strikkedesigner Annette Danielsen, som har lavet strikkeopskriften.

Strikkere, som har garn i overskud fra egne strikkerier, er selvfølgelig velkomne til at strikke Nussemus af eget garn.

Lisbeth Damsgaard håber, at mange har lyst til at strikke med, så de fire Nussemus i butikken i Fonnesbechsgade hurtigt bliver til en hel masse.