De første i verden: Storbritannien godkender corona-vaccine

Storbritannien har som det første land i Vesten godkendt en coronavaccine. Læs mere om den her

2. december 2020, 08.57

Sådan her mener forskere, at coronavirusset, der har fået den officielle betegnelse Covid-19, ser ud. Alissa Eckert/Ritzau Scanpix

KØBENHAVN Medicinalselskaberne Pfizer og Biontech har i Storbritannien fået godkendt deres corona-vaccine, som ventes at kunne blive taget i brug fra næste uge.

Det er den første godkendelse af en coronavaccine i Vesten.

Læs her mere om, hvad det er for en coronavaccine, de to selskaber står bag:

* Vaccinen fra Pfizer og Biontech har i noget tid været betraget som en af de førende i kapløbet om udvikling af en vaccine mod coronavirus.

* Pfizer og Biontech var de første til at fremvise positive resultater af fase 3-forsøg, hvor deres vaccine beskyttede i mere end 95 procent af tilfældene.

* Selskabernes fase 3-forsøg begyndte i juli og har haft cirka 44.000 deltagere.

* Fase 3-forsøg er det sidste trin i udviklingen af ny vaccine eller medicin, inden der kan falde en godkendelse af myndighederne.

* Mens EU har underskrevet en kontrakt om levering af 200 millioner doser med mulighed for yderligere 100 millioner, så har Storbritannien alene bestilt 40 millioner doser.

* Den britiske godkendelse af vaccinen fra Pfizer og Biontech sker efter anbefaling fra den britiske lægemiddelstyrelse.

* Selskaberne forsøger også at få godkendt vaccinen i EU. Tirsdag lød det fra Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA), at det vil komme med en afgørelse senest 29. december.

Kilde: Pfizer.

/ritzau/