Topklasse i topkamp: HCM satte Skive på plads

HC Midtjylland er tilbage på andenpladsen i 1. division efter stærk hjemmesejr

16. januar 2020, 20.47

Jeppe Krogh Simonsen (i.m.) og HC Midtjylland vandt torsdagens topopgør mod Skive fH. Foto: Henrik Ole Jensen

HÅNDBOLD HC Midtjylland er tilbage på andenpladsen i 1. division - landets næstbedste håndboldrække på herresiden.

Torsdag aften vandt oprykkerne topopgøret mod Skive fH i Sportscenter Herning, hvor HCM’erne sikrede sig en stærk og overbevisende sejr på 36-29 - efter herningensisk pauseføring på 18-16.

Efter en intens, jævnbyrdig og tempofyldt første halvleg, hvor især HCM-keeper Nicolai Mortensen og højrefløjen Jonathan Sørensen brillerede stort med henholdsvis 10 parader og seks scoringer, formåede hjemmeholdet at gøre arbejdet færdigt i den lige så medlevende anden halvleg.

Værterne fik øget effektiviteten i defensiven, Nicolai Mortensen fastholdt sine fine redningsprocenter, og så formåede HC Midtjyllands offensiv at bevare skarpheden i offensiven. Her fik Herning-mandskabet også gang i både højrebacken Nicolai Witt og playmaker Mikkel Madsen. Det øgede presset på Skive, der inden topopgøret var nummer to - med samme pointantal som HCM’erne.

Det var dog HC Midtjylland-enheden, der viste mest klasse torsdag i Holing. 21-18 blev forvandlet til 23-19 - og siden til 26-19 med 20 minutter tilbage af matchen. Det lignede afgørelsen.

Mikkel Madsen nettede til 31-24, men så faldt koncentrationen kort hos oprykkerne, der måtte se stædige Skive æde fire mål på stribe - til 31-28. Men tættere på kom udeholdet ikke.

En timeout fra HCM-træner Mads Hjortshøj skabte den nødvendige ro, og så kunne HC Midtjylland køre den velfortjente sejr i hus. Medvirkende var også et reddet straffekast i slutfasen af reservemålmand Frederik Hummelmose.

HCM’s næste kamp spilles lørdag 25. januar, hvor modstanderen er Team Sydhavsøerne på udebane.