Læserbrev: Hvad er 3F værd for medlemmerne?

Udgivet:12. september 2023, 11.11

Læsetid:2 minutter

Peter Langborg
Brændgårdvej 15

DOM En Falckmand forsøger i 2014 at redde tre menneskers liv og bliver herved desværre selv voldsomt hjerneskadet, men i dag - mere end ni år senere - har han stadig ikke fået sin erstatning fra Falcks forsikringsselskab, Tryg. Dette på trods af at landsretten har afsagt kendelse om, at skaden er en arbejdsskade, ligesom AES - Arbejdsmarkedets Erhvervssikring - har truffet en foreløbig afgørelse om, at falckredderen med sikkerhed har et varigt mén på 90 procent som følge af arbejdsskaden. Samtidig synes Falckmandens såkaldte faglige organisation - 3F - at sidde med hænderne i skødet, måske fordi 3F har samme forsikringsselskab som Falck - Tryg, som ejer blandt andet Alka - og pamperne i toppen skulle jo nødigt miste deres potentielle personlige lukrative aftaler med Tryg, som reelt hviler på deres beslutning om, at 3F har deres forsikringer her.

Hvorfor pokker får sådan en landsretsdom ikke opsættende virkning i forhold til, at erstatningen prompte skal udbetales til den skadelidte Falckmand?

Fordi forsikringsselskabet har en anden mening, end der gives udtryk for i dommen! Så hvis man har en anden mening end en landsretsdom, så kan man bare sidde den overhørig, altså hvis man ellers er store nok, må forstås.

Hele sagen synes, udover vanviddet omkring, hvor længe forsikringsselskaber kan trække udbetalinger, at udstille, hvor dysfunktionelle pamperorganisationen 3F er, når det drejer sig om, at hjælpe sine medlemmer. 3F kører voldsomme kampagner mod mindre erhvervsdrivende, men lige så snart det er en organisation med penge, jurister og overskud i ryggen, så sætter de sig ned med hænderne i skødet og ser til.

Danskerne burde i hobetal give deres mening til kende i forhold til en sådan sag og omgående melde sig ud af såvel pamperorganisationen 3F, som af det arrogante forsikringsselskab. Men hvorfor går Falck - de har valgt Tryg i forhold til arbejdsskadeforsikring - og 3F - de har valgt Tryg som internt forsikringsselskab - ikke forrest i en sådan protest og giver Tryg tre dage til at anerkende erstatningen og syv til at udbetale samme, hvis ikke begge selskaber skal finde et andet forsikringsselskab - hvilket med stor sandsynlighed vil trække flere med i samme retning?

3F er der ikke for medlemmernes skyld, men for at kræve penge ind til pamperne i toppen, penge som de endog har fået held af at gøre fradragsberettigede for dem, som hopper på limkrogen.

Falckmanden får nu heldigvis lidt økonomisk hjælp, men det er da fuldstændig grotesk, at der skrives om dette i Fagbladet 3F, for det er da under ingen omstændigheder 3F, som har været ophavsorganisation til denne hjælp, men derimod en privat fond, Melsen Fonden

Deltag i samtalen

Hej, jeg hedder Jacob Hove og er debatredaktør. Ønsker du at deltage i en aktuel samtale eller starte en ny, så er du meget velkommen til at sende mig dit synspunkt i en mail på debat@herningfolkeblad.dk Husk at du også altid kan skrive en kommentar i vores online debatmodul, som du finder herunder

Indlæser debat