Kulturnattens kæmpe puslespil

Videbæk-værterne bag det gigantiske Kulturnat-arrangement i holder vejret: Det bliver kæmpestort

Udgivet:12. september 2013, 20.43

Læsetid:2 minutter

Hanne Øxenholt. Hoteldirektør Bent Graakjær er med i arbejdsgruppen bag Kulturnatten, men inden åbningen skal han have styr på kunstudstillingen i sine egne lokaler. Her er det Jesper Graakjærs billeder, der allerede er hængt op, og fætter Bent har lige været i Hvide Sande med plakater for Kulturnatten

10 år siden

- Forestil dig, at du sidder med en papkasse med hundreder af brikker og skal have det hele til at gå op. Det er det største, jeg har været med i. Ja, det bliver stort.

Bent Graakjær, direktør på Westergaards Hotel og formand for Videbæk Handel og Erhverv, bobler af glæde og forventning, for når Kulturnatten for andet år i træk finder sted i Ringkøbing-Skjern Kommune, er Videbæk vært, og her vil man ikke stå tilbage for sidste års vært Hvide Sande.

- Nu er stress jo normalt ikke et positivt ord, men vi håber da, at borgerne bliver kulturelt stressede i morgen. For hvad skal de være med til? De kan umuligt nå at være med alle steder, for mange ting sker samtidig, men vi synes selv, at vi har lavet et sjovt program, sprudler Bent Graakjær.

Bredt repertoire

Med sig i arbejdsgruppen har han folk fra Indre og Luthersk Mission, der står for arrangementerne i kirken, hallen, hvor der er både musik og fortælleaften, kunstpavillonen og borgerforeningen, og Lone Astrup der repræsenterer de fire haver, der har åben have og kunstudstillinger.

- Vi prøvede lidt noget lignende i 2007, hvor Videbæk havde 150 års jubilæum, men da havde vi et meget større budget og tre dage at fordele aktiviteterne over. Her er aktiviteterne fordelt over seks steder i byen fra klokken 17 til godt midnat samme dag, så det er noget af et puslespil, smiler Bent Graakjær.

Lyset i bølgen

Kulturnatten er en del af kulturfestivaklen Bølgen, og Videbæks del har fået titlen Lyset i bølgen, hvor den første år i Hvide Sande hed I fiskens tegn.

- Vi ser den hvide kunstpavillon som toppen af bølgen, og vi understreger også lyset ved, at man efter midnatsgudstjenesten i Videbæk Kirke kan tage en fakkel og tage den med til afslutningen i anlægget. Her optræder Teatret OM med mange nationaliter af skuespillere, og vi slutter med fyrværkeri af en fyrværkerimester, der netop har været til VM i Canada.

 

Læs meget mere om Kulturnatten i Herning Folkeblad i dag, torsdag.

Er du abonnent kan du klokken 14.30 læse avisen HER

Du kan også vælge at læse eller købe dagens avis på din iPad / tablet eller smartphone ved at downloade app'en i App Store / Google Play