Minksagen og ufine metoder

Udgivet:22. juni 2022, 08.38

Læsetid:1 minut

Bente Lysgaard Mikkelsen. Foto: Privatfoto

Af Bente Lysgaard Mikkelsen. Emil Ernstsvej 146 Engesvang

TONEN Jeg tror inderst inde ikke, at statsminister Mette Frederiksen (S) er så naiv, at hun forestiller sig, at de danske vælgere til det kommende folketingsvalg hopper på den limpind om et samarbejde over midten. Eller som omfortolket af den fjerde statsmagt, nemlig pressen: At danne en regering hen over midten.

Det har jeg ikke hørt Mette Frederiksen give direkte udtryk for.

Samarbejde over midten forekommer heldigvis ind i mellem, når magtfuldkommenheden ikke viser sit grimme ansigt.

Naturligvis vil et samarbejde hen over midten bydes velkommen i enhver regering - blå eller rød - idet det betyder langtidsholdbare løsninger.

MF er en dygtig kommunikator, som ikke forspilder en chance for at indtage en dagsorden for næsen af oppositionen, når de for en sjælden gangs skyld kommer med en form for nytænkning.

Men, men MF - noget tyder på, at du kommer i skudlinje i forbindelse med minksagen. Noget tyder især på, at nogle af dine ministre allerede nu går til modangreb med ufine metoder. Det klæder ikke det danske demokrati og slet ikke en regering, som ud ad til holder den moralske fane højt med paroler om, at vi skal tale pænt til hinanden, og tonen er blevet for hård i den almindelige debat.

Ja - måske skulle regeringen feje for egen dør med hensyn til tonen og miskredit overfor embedsværket. Må jeg lige minde om din departementschefs ytringer overfor såvel kollegaer samt ministre.

Det var jo just ikke roser, der kom ud af den Ipad.

Hold nu inde med den kælne og hændervridende attitude og se virkeligheden i øjnene - så naive er vi vælgere altså ikke.

Vi kan godt gennemskue en så åbenlyst manøvre for at fjerne fokus fra din person i den kommende minksag.

Indlæser debat