Skal mindske presset på det nye hospital: Ny enhed er flyttet til Herning

Præhospitalet flytter deres nye præhospitale visitationsenhed til området for at mindske presset på både ambulancer og det nye hospital

Udgivet:12. april 2022, 08.32

Læsetid:2 minutter

Henover påsken kan det være en enkelt paramediciner, der kigger ud til de patienter i Herning-området, der ikke har akut brug for hjælp. Foto: PR-foto

1 år siden

HERNING Der er i øjeblikket ekstraordinært travlt på akutmodtagelsen i Gødstrup, og derfor flytter Præhospitalet nu deres nye præhospitale visitationsenhed til området. Den har kørt en måned i Aarhus-området, og nu man vil man se, om de gode resultater her fra også kan skabes i Herning, hvor der er akut brug for det.

- I løbet af den første måned har vi færdigbehandlet 38 procent af patienterne på stedet fremfor at køre dem på hospitalet, som oprindeligt tænkt. Det betyder, at der er en væsentlig andel af patienterne, der slipper for en tur på hospitalet, og hospitalet får ikke patienter ind, som ikke reelt har brug for hospitalshjælp, fortæller Palle Juelsgaard, der er lægefaglig direktør i Præhospitalet, i en pressemeddelelse.

Den præhospitale visitationsenhed består af en paramediciner i en personbil fyldt med meget af det samme udstyr, som ambulancerne kører rundt med, men altså uden plads til patienter. Paramedicineren tager ud til de patienter, som har ringet 1-1-2, men som ikke nødvendigvis har brug for en ambulance.

- Har du akut brug for en ambulance, sender vi naturligvis straks en ambulance. Men vi ved, at mange af dem, der ringer 1-1-2, ikke altid har brug for en ambulance eller for en indlæggelse. Det kan vores paramedicinere vurdere ude hos patienterne, og på den måde kan vi i højere grad vælge de rigtige løsninger for både patienterne, hospitalerne og ambulancerne, siger Palle Juelsgaard.

Læs også
<span>Dronningen besøger Gødstrup:</span> Skal åbne regionshospitalet <span>Dronningen besøger Gødstrup:</span> Skal åbne regionshospitalet
Læs også:
Dronningen besøger Gødstrup: Skal åbne regionshospitalet

Ud over forventningen om at kunne reducere antallet af patienter, der kommer unødigt på hospitalet, ønsker man også at holde flest mulige ambulancer klar til kørsel til akutte patienter. Også her hjælper den præhospitale visitationsenhed.

- Skal patienterne på hospitalet, er det ikke altid, at ambulancen er den bedste løsning. Det kan være, at en siddende befordring, en taxa eller måske en sygetransport er en lige så god mulighed - det er igen paramedicineren, der vurderer det. Det vigtige er, at vi hele tiden sikrer, at vi bruger ambulancer rigtigt, så de er klar til dem, der for alvor har brug for det, siger Palle Juelsgaard.

Den præhospitale visitationsenhed kører i dagtimerne i Herning-området. Det begyndte den med fra lørdag 9. april.

Læs også
<span>Så er vi i gang:</span> Cronhammars kunstbygning realiseres <span>Så er vi i gang:</span> Cronhammars kunstbygning realiseres
Læs også:
Så er vi i gang: Cronhammars kunstbygning realiseres