Toptræner før VM: Vejen ser rigtig fin ud for Danmark

Bjerringbro-Silkeborgs cheftræner Peter Bredsdorff-Larsen har store forventninger til det kommende mesterskab

9. januar 2019, 05.03

Peter Bredsdorff-Larsen har en mangeårig fortid som assistenttræner på herrelandsholdet - både som højre hånd for Ulrik Wilbek og Gudmundur Gudmundsson. Foto Anita Graversen/Ritzau Scanpix

EKSPERT Danmark har rigtigt fine muligheder for at komme på medaljeskamlen ved VM.

Det vurderer cheftræner i Bjerringbro-Silkeborg, Peter Bredsdorff-Larsen. Han mener, at modstanden i den indledende pulje med Norge, Østrig, Tunesien, Chile og Saudi-Arabien er overkommelig.

- Danmark kommer til at gå glat igennem. Det er en pulje, hvor alle kan komme i spil i stor stil, fordi det er hold, som alle spillere kan slå. På den måde kan Danmark varme op og få gjort sig klar til de spændende knockoutkampe, siger BSV-træneren, der også selv har stor erfaring fra slutrunder som assistenttræner på herrelandsholdet fra 2005 til 2012.

Han har stor tiltro til, at Danmark også kommer igennem mellemrunden og ender blandt de fire hold, der skal spille semifinale i Tyskland.

- Danmark vil selvfølgelig gå efter at få en førsteplads og få de bedste forudsætninger i forhold til det videre forløb. Men vejen ser rigtig fin ud, og mulighederne for at være med i Hamborg 25. januar er selvfølgelig meget store, siger Peter Bredsdorff-Larsen, der også godt tør drømme om en historisk dansk VM-triumf.

- Danmark har været tæt på flere gange, og en stribe af spillerne har været med før - både i 2011 i Sverige og 2013 i Spanien, hvor vi fik sølv. Selvfølgelig er der store muligheder for at nå finalen og for at kunne vinde den. De er blandt favoritterne. Også funderet i den her hjemmebane, som betyder meget i slutrunder, mener han.

Forsvaret og højreback er udfordringen...