Hædret for banebrydende samarbejde i folkeskolen

Forfatteren Peter Høeg, Ikast-Brande Kommunes Bibliotek og Nørre-Snede Skole modtager Kulturpris 2016

Udgivet:18. marts 2016, 09.51

Læsetid:4 minutter

Ikast-Brande Et forbilledligt projekt, der har inspireret lokalt, regionalt og inden længe også nationalt, modtog torsdag aften Biblioteks- og Kulturforeningen i Region Midtjyllands Kulturpris 2016. Prisen, der er på 10.000 kroner, blev uddelt i forbindelse med foreningens generalforsamling på Herning Bibliotek.

Den internationalt anerkendte forfatter Peter Høeg, der bor i Nørre Snede, Ikast-Brande Kommunes Bibliotek ved biblioteks- og kulturchef Martin Lundsgaard-Leth samt Nørre-Snede Skole ved skoleleder Hans Erik Pedersen tog imod hæderen for projektet »Mit rum for læring og oplevelser«.

Biblioteks- og Kulturforeningens bestyrelsen faldt blandt fem ansøgere specielt for projektet fra Ikast-Brande, fordi det er en meget nytænkende måde at kombinere det enkelte individs dannelse med litteraturoplevelser og skrivefærdigheder.

Peter Høeg har lagt megen sjæl i projektet og insisterede på at tilrettelægge forløbet med eleverne fra Nørre-Snede Skoles 7. klasser. Skolen og biblioteket åbnede beredvilligt armene og bakkede tillidsfuldt op om forfatterens engagement uden helt at vide, hvor det bar hen.

Projektet har knyttet skolen og biblioteket tættere sammen, og ikke mindst har det givet eleverne fantastiske oplevelser med litteratur, som de vil bære med sig videre i livet.

»Det drejer sig om at lade bogen så at sige trænge ind i kroppen og hjertet og virke dér, i stedet for udelukkende at gøre læsningen til et intellektuelt eller mentalt ærinde«, som Peter Høeg udtalte under forløbet på Nørre Snede Skole.

Wow ...

Få fuld adgang til alle artikler på herningfolkeblad.dk

Første måned 1 kr.

Herefter 89 kr./md.

FÅ ADGANG NU
MobilePay
Betalingskort

Allerede abonnent? Log ind

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter efter introduktionsperioden til normalpris på 89 kr. pr. måned. Opsig når du vil til udgangen af en betalingsperiode. Mindsteprisen er 1 kr.
Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Du kan også købe adgang i 24 TIMER

Interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Så kan du se priser her