Håb for FCM-fans: UEFA åbner for 30 procent af tilskuerkapacitet

Det europæiske fodboldforbund UEFA har torsdag meldt ud, at op til 30 procent af stadionkapaciteten må udnyttet til kampe i UEFA-regi, hvis det vel at mærke er tillagt i det givne land og område

1. oktober 2020, 19.52

UEFA åbner for tilskuere til kampene i Champions League og Europa League. Men det bliver ikke som på billedet her. Der skal nemlig være afstand mellem tilskuerne, og kun 30 procent af stadionkapaciteten må udnyttet. Foto: Tom Laursen

FODBOLD FC Midtjylland kan få op til 3000 tilskuere på lægterne til klubbens kampe i Champions League, hvis de danske myndigheder ellers vil tillade det.

Det er situationen efter, at UEFA’s Eksekutiv Komité i dag har besluttet, at det europæiske fodboldforbund fremadrettet vil tillade, at stadions og arenaer må udnytte op til 30 procent af deres kapacitet i UEFA’s turneringer.

Beslutningen har dog den tilføjelse, at det skal være i tråd med retningslinjerne i det respektive land og område.

I Danmark er det aktuelt tilladt at have op til 500 personer samlet. Når man fraregner personer, der har med kampafviklingen at gøre, er det blot 300 tilskuere.

- Vi er blevet orienteret om UEFA’s beslutning. Nu er det op til de danske myndigheder, konstaterer Claus Steinlein, administrerende direktør i FC Midtjylland, over for Herning Folkeblad.

UEFA begrunder blandt andet sin udmelding med den succesfulde afvikling af UEFA Super Cup foran 20.000 tilskuere på Puskas Arena i Budapest.

Det europæiske fodboldforbund understreger, at regler om social distance og brug af mundbind skal respekteres, og at udebanefans ikke er tilladt.

Læs mere om UEFA’s beslutning lige her.