Facebook og andre sociale medier følger med på arbejde

Arbejdstid og fritid flyder sammen, men ifølge ekspert behøver det ikke være et problem med sociale medier i arbejdstiden, så længe opgaverne løses

21. maj 2019, 15.23

Der er blandt virksomheder forskellige holdninger til, hvordan medarbejdere må og skal benytte sociale medier i arbejdstiden. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

medier Sociale medier er for længst en så fast bestanddel af rigtig mange menneskers tilværelse, at Facebook, Instagram osv. naturligt følger med os rundt - også når vi er på arbejde.

- Sociale medier er en fast integreret del af folks liv i dag, fastslår Reimer Ivang, lektor ved Institut for Økonomi og Ledelse ved Aalborg Universitet.

Han er forsker, konsulent og foredragsholder inden for blandt andet digital markedsføring og sociale medier, og vurderingen er, at sociale medier ikke behøver have nogen negativ indvirkning på folks indsats på arbejde.

- Der er meget stor forskel på det afhængigt af, hvilke typer job vi taler om. Der er for eksempel job, hvor man ikke kan løse sine opgaver uden at bruge sociale medier. Det kan typisk være, hvor man bruger LinkedIn. I det hele taget er det langt fra sikkert, at vi ikke er i stand til at arbejde effektivt, selv om vi har adgang til sociale medier. Men selvfølgelig kan det også tage overhånd, og så vil det være en ledelsesopgave at reagere på det, siger Reimer Ivang.

Læs også

Halvdelen tjekker...