Julegudstjenester gennemføres i Engesvang

Engesvang Kirke afvikler fire gudstjenester juleaftensdag med begrænset antal deltagere på grund af corona

6. november 2020, 09.29

ENGESVANG På trods af corona-begrænsninger har Engesvang Menighedsråd besluttet at gennemføre gudstjenesterne juleaften, som man plejer. Der bliver ved hver af de fire gudstjenester juleaften maksimalt plads til 60 personer, oplyser menighedsrådsformand Vibeke Steen.

- Vi har i menighedsrådet diskuteret, om vi skulle have tilmelding, men det har vi valgt fra. Erfaringerne fra tilmelding til allehelgensgudstjenesterne viste, at mange holder sig tilbage, når man skal tilmelde sig på forhånd. Derfor har vi valgt at tage chancen ved at holde kirken åben for alle - med den fare, at nogen må blive afvist i døren, fordi der allerede er fyldt, siger Vibeke Steen.

Hun fortæller, at der med de nuværende regler maksimalt er plads til 60. Men det kan i praksis blive færre, fordi det afhænger af, hvor mange, der kommer fra de samme familier og derfor kan sidde tættere end de, der ikke er i familie med hinanden.

- Hvis nogen går forgæves til en af gudstjenesterne, er der mulighed for at vente til den næste gudstjeneste. Vi åbner mulighed for, at man kan vente i sognehuset, hvor vi laver lidt julehygge med passende corona-forholdsregler. De der venter i sognehuset, kommer først i køen til næste gudstjeneste, siger Vibeke Steen.

Valgmuligheder

Der bliver som tidligere år fire gudstjenester juleaftensdag, nemlig klokken 9.30, 11.00, 13.30 og 15.00. Præst ved de fire gudstjenester bliver konstitueret sognepræst Karin A. Vestergaard, da sognepræst Cecilie Smith-Petersen er sygemeldt.

- Vi kan ikke lave flere gudstjenester den dag. Kirken skal også gøres ren og luftes ud mellem gudstjenesterne, og vi kan ikke byde de ansatte en længere arbejdsdag. Til gengæld vil vi opfordre Engesvang-borgerne til at deltage i nogle af de andre gudstjenester i juledagene. Juledag er jo faktisk Jesu fødselsdag og den største højtid i julen. Jeg kan også anbefale at deltage i gudstjenesten søndag mellem jul og nytår, 27. december. Vi arbejder på, at lave det til en særlig gudstjeneste med meget musik, siger Vibeke Steen, som tilføjer:

- Som bekendt betød de seneste corona-regler, at man de fleste steder kun må samles 10 personer, men kulturarrangementer og kirkelige arrangementer fortsætter med de tidligere regler, hvilket vil sige, at vi skal sikre fire kvadratmeter per deltager, hvis man synger, og to kvadratmeter per deltager, hvis man sidder stille på en stol. Det har fået både kirkeminister Joy Mogensen og vores biskop, Henrik Stubkjær, til at opfordre kirkerne til at lave arrangementer, der kan modvirke corona-ensomhed, siger Vibeke Steen.