Stenkast, Elia-ulykke, Brødrene Price og en ulovlig carport - var oktobers mest læste historie

Vi ser tilbage årets mest læste historier på aoh.dk. I oktober var der flere historier, der fangede læsernes store interesse

Udgivet:01. januar 2017, 13.52

Læsetid:2 minutter

En ung mand blev dræbt efter et fald ned i skulpturen Elia. Foto: Henrik Ole Jensen

Kim Stoltenberg Hansen
Journalist| ksh@herningfolkeblad.dk

Herning/Ikast Oktober bød på fire historier, som rigtig, rigtig mange ville læse om. Topscoreren blev beskrivelsen af en far og datter, der blev udsat for alle bilisters mareridt - stenkast fra en motorvejsbro.

Familien kørte fra Isenvad på motorvejen mod Herning for at hente Bones-mad. Far og datter havde planlagt en rigtig hyggeaften med livretter og VM i Ironman fra Hawaii i fjernsynet.

Hyggen blev imidlertid på et splitsekund forvandlet til uhygge og et kæmpe chok. Ved motorvejsbroen nær Hammerum blev der dumpet en knytnæve-stor sten ned mod forruden på familien Lunds få uger gamle Peugeot, som på dette tidspunkt kørte 130 kilometer i timen.- Der lød et kæmpe brag, nærmest som et skud fra et jagtgevær, fortalte Kim Lund.

Den inderste del af forrudens hærdede glas splintredes ved mødet med stenen. Støv og glasskår væltede ind i kabinen.

Kim Lund fatter ikke, at nogen kan finde på at gøre skade på mennesker, som de slet ikke kender.

- Politiet ville rigtig gerne have fat på gerningsmanden, for som de sagde, var stenkastet at betragte som mordforsøg. Der er strafferammen omkring seks års fængsel. Nogen vil måske sige at seks års fængsel er meget, men det mener jeg ikke, det er absolut minimum. Uanset, om det er naboens søn, der findes på sådan noget, skal han vide, at der er en straf. Det er ikke drengestreger, det er mordforsøg. Og vi har jo hørt om dødelige udfald i lignende tilfælde, fortalte han.

Heldigvis endte det uden at nogen kom til. Det endte desværre tragisk i en anden sag fra oktober. Her blev en 21-årig studerende dræbt. Den unge mand - der boede i Tjørring, men var fra Sjælland - kendte ikke til hullet i toppen af Elia, og da han i kådhed ville løbe helt op på toppen af skulpturen, endte det så tragisk.

En tredje historie fra oktober handlede om en ny restaurant i byen - og hvis interessen for at spise hos Brødrene Price bare minder om interessen for at læse om restauranten, så skal det nok blive et hit, når tv-kokkene åbner på Torvet i Herning næste år.

En fjerde meget læst historie denne måned handlede om noget så kedeligt som en carport. Den skrev vi om flere gange, efter en familie fra Tjørring pludselig stod overfor bøder og økonomisk kaos. De havde købt et hus med en carport, der 10 år forinden var bygget ulovligt. Det stod nu til at blive familiens problem, men heldigvis kunne politikerne - efter at have hørt familiens flinke naboer - omgøre beslutningen.

Læs også
<span>Price-brødrene til Herning:</span> Åbner restaurant på Torvet <span>Price-brødrene til Herning:</span> Åbner restaurant på Torvet
Læs også:
Price-brødrene til Herning: Åbner restaurant på Torvet
Læs også på ikast-brandenyt.dk
Ung mand dør efter fald fra Elia Ung mand dør efter fald fra Elia
Læs også på ikast-brandenyt.dk:
Ung mand dør efter fald fra Elia
Læs også
Husejer græd af glæde over dispensation til carport Husejer græd af glæde over dispensation til carport
Læs også:
Husejer græd af glæde over dispensation til carport