Kærshovedgårds asylkor er indstillet til pris

Sangkor fra udrejsecenter er blandt de syv finalister til initiativpris

4. september 2019, 18.16

Asylkoret fra Udrejsecenter Kærshovedgård er indstillet til Kristeligt Dagblads Initiativpris. Her ses kormedlemmer på besøg i Aulum. Foto: Henrik Lind Jørgensen

KÆRSHOVEDGÅRD Asylkoret på Udrejsecenter Kærshovedgård ligger i skrivende stund som nummer ét blandt de syv finalister til Kristeligt Dagblads Initiativpris.

I alt 97 projekter er indstillet til prisen. 7 af dem er sendt videre i en afstemning, hvor vinderen kåres tirsdag 10. september.

Oppe mod husbåd og sorgkorps

Indstillingen om Asylkoret lyder:

»På Udrejsecenter Kærshovedgård bor nogle unge mænd, der er glade for at synge. Derfor tog Anna Lisbeth Sonne og Niels Simonsen fra Bording Bibelcafé initiativ til at skabe et kor for de unge mænd, som er konverteret til kristendommen og siden har sunget i flere forskellige kirker, forsamlingshuse og på højskoler. I december 2018 medvirkede de blandt andet ved lysgudstjenesten i Københavns Domkirke«.

Asylkoret er i konkurrence med »Birgittafestival i Maribo«, »Husbådskirke i Sydhavnen«, »Åben kirke i Mejrup efter bilulykke«, »Sorgkorps i Sydmors Pastorat«, »Tænketank om kristenforfølgelser« og »Foodbank«.