Et godt fællesskab igennem børn og unge-sommeraktiviteter

15. oktober 2020, 14.12

Arulanantharajah (Arul) Thillainadarasa. Foto: PR-foto

SAMMEN Regeringen har afsat 200 millioner kroner til et partnerskab med KL for at give børn og unge en god sommerferie. De 200 millioner kroner bruges på sommeraktiviteter til børn og unge mellem 6 og 17 år med særlig fokus på at alle er med i fællesskabet også de udsatte børn og unge. Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) har i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund (DIF) udsendt en opfordring til alle kommuner med idéer til, hvordan pengene bedst bruges til at styrke sommeraktiviteter for børn og unge.

Igennem sommeraktiviteterne blev der opnået en del fællesskab i Danmark. Jeg deltog i forskellige aktiviteter, hvor børn deltog og hyggede sig. Det var en fantastisk plan, men efter sommer, hvem vil stå for disse aktiviteter? Hvis de ingen aktiviteter har, vil børn og unge fokusere på andre ting.

Flere aktiviteter vil hjælpe børn og unge, men mange forældres økonomiske situation er ikke god på grund af covid-19. Så de kan ikke blive sendt til aktiviteter ligesom før. Jeg håber, at politikerne vil komme med gode forslag til børn og unges aktiviteter ligesom sommeraktiviteterne. DUF, DIF og sportsorganisationer sørger for helårs aktiviteter med kommunen.

Sommeraktivitet vil hjælpe med, at der opstår venskab og kendskab mellem børn og unge. Alle foreninger er klar til at samarbejde og deltage i aktiviteter, som vil hjælpe børn og unge, som vil få et bedre liv gennem velfærdssamfundets hjælp i Danmark. Dette skal gøres, mens covid-19 regler og betingelser bliver overholdt.