Kæmpeprojektør skal vise vej til de gode tilbud i Ikast

Med de rette vejrforhold vil alle i 10 kilometers omkreds kunne se, at der sker noget specielt i Ikast på fredag

27. november 2019, 10.38

En »Skyrose-projektør« vil fredag 29. november vise vejen til de gode tilbud hos butikkerne i Ikast. Foto: Adobe Stock Photo

IKAST Butikkerne i Ikast bugner af ekstra gode tilbud, når der 29. november er Black Friday.

Det skal alle vide, mener Vores Ikast, som får stillet en kæmpe lyskaster op ved sydenden af Strøgcentret.

- Vi ønsker at skabe lidt opmærksomhed, og at lyset skal vise vej til de gode tilbud, fortæller chefen for Vores Ikast, Jan Birk Knudsen.

Der er tale om en »Skyrose« projektør, som sættes op af Morten Lind fra firmaet STC Scener - Lys og Lyd i Stenlille på Sjælland.

- Afhængig af vejret kan lyset ses på op til 10 kilometers afstand. Det er først og fremmest en type projektør, som vi stiller op til events. Når folk ser lyset på himlen, bliver de nysgerrige efter at vide, hvor det kommer fra, fortæller Morten Lind.

Fredagens aktiviteter får en rolig opstart, hvor butikkerne åbner som vanligt om formiddagen.

Over middag åbner Lions Vaffelbod i Strøgcentret. Det samme gør boderne i Fredagsmarked også i Strøgcentret.

Senere går det for alvor løs på torvet, hvor koret Den Totale Dekadence sætter den rette stemning, så borgmesteren klokken 16.30 kan tænde lysene på byens juletræ.

Der uddeles gratis slikposer til børnene og kaffe til de voksne.

Bare kør efter lyset

Herefter tændes projektøren, for nu skal flest mulige helst vandre fra torvet til Strøgcentret, så de kan foretage julegaveindkøb i byens butikker.

- Lyset kommer ikke til at genere nogen. Det går kun lige op i luften, og projektøren slukkes og pilles ned igen, når butikkerne lukker, fortæller Jan Birk Knudsen, der håber, at lyskasteren vil trække folk ind til midtbyen:

- Man skal bare køre til der, hvor lyset er, og så gå ind at handle der.