Folketingsmedlem om FC Midtjylland: Der skal flere tilskuere på stadion

16. oktober 2020, 11.52

Dennis Flydtkjær. Foto: Steen Brogaard

FODBOLD Hvor er det bare fedt! FC Midtjylland har kvalificeret sig til Champions League. En fantastisk bedrift som rigtig mange gerne vil på stadion og opleve, men ærgerligt nok gør de nuværende corona-restriktioner, at dette ikke er muligt. Det skal vi have lavet om på.

Selvfølgelig skal vi passe på corona. Men vi skal også passe på vores idrætsliv. Begge dele er vigtigt. Derfor skal vi tænke i løsninger, der er tilpasset begge dele. Det er faktisk muligt.

UEFA, Det Europæiske Fodboldforbund, tillader op til 30 procent tilskuere på stadions i lande, hvor myndighederne tillader det. Det gør myndighederne i Danmark ikke. Og det, mener jeg, er en kæmpefejl. På eksempelvis FC Midtjyllands stadion er der plads til cirka 12.000 mennesker. Så mange skal vi selvfølgelig ikke være. Men det er faktisk muligt at tillade flere end 500 tilskuere, hvis man tager de rigtige forholdsregler, og de retningslinjer er faktisk allerede lavet og testet af.

Læs også:
FCM, de andre klubber og lokal politiker presser på: Der skal flere tilskuere på stadion
+Abonnement

Der er på nuværende tidspunkt afviklet 46 kampe under Superligaordningen, uden at der er konstateret smittespredning i forbindelse med de udendørs kampe. Den ordning tillod op til 5000 tilskuere i Herning. Forholdsreglerne er blandt andet, at man opdeler stadion i mindre sektioner, så der kun kommer 500 ind af hver indgang. Det kan yderligere være påbud om mundbind og registrering af alle tilskueres navn og telefonnummer, så man hurtig kan lave smittesporing. At der er god afstand mellem tilskuerne og så videre.

Pointen er, at det godt kan lade sig gøre at invitere flere på stadion på en sikker og fornuftig måde uden at gå på kompromis med smitterisiko.

Lokalt betyder det, at der til Champions League kampe ville kunne være plads til cirka 3000 tilskuere på MCH Arena.

Klubberne er pressede nok i forvejen. Så lad os da give dem fleksible rammer, så de får større omsætning, men lige så vigtigt at lade flere få lov til at følge deres favorithold. Det er underligt, at vi bare lægger os fast på, at der maksimalt må være 500 mennesker, når rammerne er til flere!