Herningenser med landets bedste fagprøve: Fik 25.000 kroner og et fast job

Kyocera Unimerco har allerede ansat deres vinder-elev som indkøber

12. oktober 2021, 05.30

Mia Rødvig Olesen - flankeret af de øvrige på podiet - Pernille Dooleweerdt Jensen og Mohamed Mashaly, da landets bedste fagprøver blev kåret. Foto: PR-Foto

ERHVERV Der var solidt lokalt aftryk i toppen, da man skulle finde landets bedste fagprøve inden for handelsuddannelsen.

Prisen og 25.000 kroner - der uddeles af HK Handel, HK Privat og Dansk Erhverv - gik til handelselev Mia Rødvig Olesen fra Herning. Andenpladsen og 20.000 kroner snuppede Bestseller-eleven Pernille Dooleweerdt Jensen.

LÆS OGSÅ:
Bestsellers elever handler bedst: To priser på to år til handels-elever
Abonnement

Unikke præstationer

Fagprøveprisen har til formål at skabe opmærksomhed om handelsbranchen og sætte fokus på præstationerne hos handelselever i Danmark.

Når en skole indstiller en fagprøve til Fagprøveprisen på handelsuddannelsen, lægges der vægt på, at eleven har bestået sin fagprøve på højt fagligt niveau.

Som Mia Rødvig Olesens undervisere netop skriver i deres indstilling, demonstrerer hun i sin fagprøve »Fra problemer til partnerskab« stor forståelse for indkøbsfaget og har analyseret problemstillingen overbevisende.

- Det er helt sikkert en kombination af det, jeg har lært og arbejdet med i virksomheden, og den teori jeg har lært på skolen, lyder det i en pressemeddelelse fra Mia Rødvig Olesen.

Hun har været handelselev med speciale i indkøb hos Kyocera Unimerco, og det var for sin afsluttende fagprøve, at underviserne fra handelsuddannelsen på Herningsholm havde indstillet hende til kåringen af landets bedste fagprøver.

Prisoverrækkelsen fandt sted ved et stort arrangement på Børsen i København, hvor der var check, blomster og diplom.

- Det betyder virkelig meget for mig. Jeg blev overrasket, da jeg fik besked om, at den var blandt de 10 bedste, og jeg tror ikke, det helt er gået op for mig, at jeg har vundet, siger en glad Mia Rødvig Olesen, som endnu ikke ved, hvad pengepræmien skal bruges på, men måske noget uddannelse eller en rejse.

LÆS OGSÅ:
En eksamen i ingefær og smoothies
Abonnement

Færdigudlært og fastansat

Hun gjorde sin uddannelse færdig på Herningsholm i juni, og i august blev hun færdigudlært fra Sunds-virksomheden Kyocera Unimerco Tooling, hvor hun nu er blevet fastansat som indkøber.

- På virksomheden er de meget glade og synes, det er godt gået. Jeg er i gang med at implementere nogle af de ting, jeg har skrevet om i min fagprøve. Jeg har fået mere ansvar som indkøber, og jeg arbejder mere med den strategiske del nu, så jeg kan blive ved med at udvikle mig, siger Mia Rødvig Olesen.

Laurits Rønn, viceadministrerende direktør hos Dansk Erhverv, Simon Tøgern, sektorformand i HK/Privat og Mette Høgh, formand for HK Handel Hovedstaden, holdt taler og overrakte diplomer og blomster til de glade vindere. De lagde ikke skjul på, at de var stolte over at være med til at hylde de bedste elever inden for Handelsområdet.

Indlæser debat...