Museumsleder udnævnt til æresmedlem ved jubilæum

Udgivet:18. januar 2023, 13.03

Læsetid:1 minut

Museumsleder Martha Kombak blev i forbindelse med fejringen af museets jubilæum udnævnt til æresmedlem af bestyrelsen med formand Ole Pedersen i spidsen. Foto: Privatfoto

JUBILÆUM Søndag 15. januar fejrede Haunstrup Lokalhistoriske Museum »25+1-årsjubilæum« med deltagelse i gudstjeneste i Haunstrup Kirke, kirkekaffe, museumsbesøg for dem, der havde lyst, og jubilæumsfest. Festen, der fandt sted i Haunstrup Huset for 58 gæster, var med både middag og underholdning ved ejendomsmægler Poul Erik Nielsen og professor emeritus Kurt Nørgaard Clausen, DTU Fysik, der begge fortalte om, hvordan det var at vokse op i Haunstrup i 1950’erne og 1960’erne. Egentlig var jubilæet i 2022, men måtte som meget andet udskydes på grund af covid-19.

I forbindelse med jubilæet blev Martha Kombak, museumsleder gennem 23 år, udnævnt til æresmedlem af bestyrelsen med formand Ole Pedersen i spidsen.

I 1997 mente Jens Chr. Lings, at man skulle oprette et Lokalhistorisk Museum i Haunstrup, hvilket herefter skete uden den helt store tro på, at ideen var særlig levedygtig.

Imidlertid er museet i dag særdeles aktivt med 100 medlemmer, hvoraf mellem 10-15 mødes hver anden onsdag i måneden til åben cafe med kaffe og hjemmebag og ivrig diskussion om »de gamle dage i Haunstrup«. Det skal siges, at alle, også ikke-medlemmer, er velkomne i caféen, ligesom man er velkommen til at ringe og aftale besøg, hvis man har lyst til at se museet eventuelt i forbindelse med en sammenkomst med tilknytning til Haunstrup.

Derudover afholder foreningen generalforsamling samt i samarbejde med borgerforeningen og menighedsrådet hvert år en fælles mødeaften med foredrag. Disse aftener er særdeles godt besøgt, ligesom den årlige udflugt for medlemmers besøg på to af sognets gårde, hvor gårdenes historie fortælles. Det kan nævnes, at de oplysninger, der fortælles om disse aftener, viser, at der ikke altid har været stille og roligt i Haunstrup sogn.

Indlæser debat