Det må endelig ikke gå godt med integrationen

17. juni 2021, 13.13

Philip Vivet. Foto: PR-foto

GHETTO Den seneste opgørelse fra Transportministeriet viser, at antallet af såkaldte ghettoer er næsten halveret inden for de seneste to år. Det skyldes, at det går godt med at integrere indvandrere i samfundet og få dem ud på vores arbejdsmarked.

På den baggrund kunne man vælge at fejre, eller i det mindste bare anerkende, at det går godt med integrationen i Danmark. Men ak nej.

I stedet vælger regeringen at indgå en ny ghettoaftale - eller parallelsamfundsaftale, som de selv kalder den - sammen med V, DF, K, LA og SF. I aftalen tilføjes 58 nye boligområder til ghettolisten under den nyopfundne kategori »forebyggelsesområder«.

Dermed har vi også fået to nye »ghetto light-områder« i Herning Kommune - nemlig Holtbjerg og Porshøj/Fruehøj/Fredhøj.

Det helt afgørende kriterium for, hvornår et boligområde falder i denne nye kategori er - surprise, surprise - beboernes etnicitet. For arbejdsløshed og overkrimininalitet er jo kun et problem, hvis der samtidig er lidt for mange brune mennesker. Det må vi jo kunne forstå.

Uanset hvordan man vælger at se på det, er det klokkeklar diskrimination at bruge etnicitet som kriterium for, hvornår noget er eller ikke er et problem.

Hvor grænsen for andelen af ikke-vestlige indvandrere er 50 procent i den oprindelige ghettoaftale, er grænsen nu flyttet til 30 procent for forebyggelsesområderne. Hvad så hvis det fortsat går fremad med integrationen? Bliver grænsen så bare flyttet til 20, 10 eller 5 procent, så der til sidst ikke er nogen steder at bo? Hvor går grænsen? Ja, hvor går grænsen for, hvor lavt partierne vil synke?

Og ikke nok med at aftalen forstærker diskriminationen og chikanen af indvandrere, så stigmatiserer den også hele boligområder, som ofte er aldeles velfungerende. Det vil altså også ramme helt almindelige mennesker, som tilfældigvis bor i et af disse boligområder.

Aftalen er et tydeligt udtryk for aftaleparternes forenede mål om, at det endelig ikke må komme frem, at det går godt med integrationen i Danmark. For ellers har deres fremmedfjendske politik lige pludselig ikke længere sin eksistensberettigelse.

Sandheden er bare, at det går godt med integration. Men det må du bare helst ikke vide. For eksempel viser en ny undersøgelse fra Kraka, at 80-90 procent af efterkommere af indvandrere fra muslimske lande klarer sig lige så godt som danskerne målt på indkomst, skattebetaling, karaktergennemsnit i folkeskolen og uger på overførselsindkomst. De forskelle, der er, skyldes et lille, men markant mindretal.

Der er stadig mange problematikker og steder, hvor integrationen ikke lykkedes endnu. Men lad os netop derfor stoppe med at diskriminere, udskamme og forfølge en hel befolkningsgruppe og i stedet koncentrere os om at sætte målrettet ind der, hvor problemerne faktisk er. Kun sådan løser vi de reelle problemer.

Og lad os sprede de gode nyheder om den vellykkede integration og samtidig sende et velfortjent skulderklap til de mange danske indvandrere, der hver dag bidrager til det danske samfund på trods af konstant mistænkeliggørelse og diskrimination. Tak for jer!

Indlæser debat...