Vandt en måned med en bil han selv har tegnet

Jason Manns tegnede sig til en måneds gratis lån af en VW Up!, dekoreret efter hans ønske

2. juni 2016, 06.48

Jason Mann (t.v.) og salgsrådgiver Nikolaj Nielsen ved den flotte Up!, som er dekoreret efter Jason Manns vindertegning. Foto: Peter Jessen

gevinst Jason Mann fra Gjellerup er ferm til at tegne. Men det er sjældent, han får lov at tegne løs på en ny bil.

Måske skulle han have chancen lidt oftere.

- Ja, hvad med et job som designer hos Volkswagen-fabrikkerne? siger Nikolaj Nielsen, salgsrådgiver hos Volkswagen i Herning.

I salgsudstillingen står en ny VW Up! Inderst inde er den vist nok tungsten-grå, men det er ikke til at se. Den er nemlig helt beklædt med plasticfolie i, bogstaveligt talt, alle regnbuens farver. Grundfarven er himmelblå - som på en perfekt solskinsdag - og der er også nogle bølgende bløde hvide skyer og en VW-himmel oppe på taget.

Bogstaverne V og W flyver hen over bilens sider.

- Det er fugle, kan I jo nok se, bemærker Jason Mann.

Den specielle farvelægning af bilen er resultatet af en konkurrence, som Volkswagen-forretningen på Tjelevej udskrev i her i Oktan. Over en side blev bragt en farveløs tegning af en Up! Så var det ellers op til kreative sjæle at dekorere køretøjet, præcis som man havde lyst til.

Jason Mann havde lyst til at tegne den som et kørende himmelfænomen - og dommerne var ikke i tvivl om, at hans løsning var den flotteste.

Præmien: En måneds gratis lån af en Up!, som er dekoreret til punkt og prikke efter vindertegningen.

Folien er lagt på hos det lokale firma Next Up Skilte, og Jason Mann nikker anerkendende. Det er gjort lige efter hans tegning.

Han glæder sig til at komme ud at køre i den flotte Up! Og ikke mindst ser han frem til at vise bilen frem for nogle af de bilinteresserede børn på Herningsholmskolen, hvor han er pedel.

Til daglig kører han i en Citroën Picasso af ældre årgang.

Når han om en måned leverer Up!'en tilbage til Volkswagen, skal den sælges. Med eller uden folie.

- Danmarks populæreste mikrobil! Én-liters motor, tre cylindre, 60 heste. Kører 24,4 kilometer på literen og koster kun 310 kroner halvårligt i miljøafgift. Var det ikke noget? spørger Nikolaj Nielsen. Man er vel sælger.

Jason Mann er ikke i tvivl om, at det for så vidt var noget.

- Meeen, siger han, vi har en stor schæferhund ...

Nikolaj Nielsen åbner fluks bagklappen, folder sæder ned og gør ved.

Jason Mann er dog ikke overbevist om, at det, alle bagagerummest finesser til trods, kan lade sig gøre at overtale schæferen til at smyge sig ind bagi Up'en.

Alt har sine begrænsninger. Også mikrobiler.