Herning-ægtepar sælger livsværk til to kapitalfonde for stort ukendt millionbeløb

Designvirksomheden fra Lind har fået svenske og engelske ejere

Udgivet:13. april 2023, 11.19

Læsetid:1 minut

Erik Mailil har sammen med Dorthe Mailil drevet virksomheden siden 1999. Foto: Tom Laursen

Kim Stoltenberg Hansen
Journalist
Kim Stoltenberg Hansen
Journalist| ksh@herningfolkeblad.dk
Erhvervsjournalist - tidligere kriminalreporter, sportsredaktør, onlineredaktør samt biografchef. Fan af opfindere, iværksættere, moderne ledere og produktionsdanmark - og vild med al slags sport
Se flere artikler af Kim Stoltenberg Hansen

1 måned siden

VIRKSOMHEDSSALG Maileg har efter en lang salgsproces endelig fået nye ejere. I cvr-registret kan man se, at Lind-virksomheden har fået svenske Scope Capital som største aktionær. Børsen.dk nævner, at britiske Metric Capital også er med som ny medejer, og at ægteparret geninvesterer i det nye setup med de to kapitalfonde.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Dorthe og Erik Mailil, der stiftede firmaet i 1999. Maileg sælger legetøj, interiør og babytøj, og navnet er en kombination af parrets efternavn og ordet leg.

Ejerparret fortalte i begyndelsen af sidste år til pressen, at de var klar til at sælge aktiemajoriteten i den virksomhed, de selv stiftede i 1999 - sandsynligvis til en eller flere kapitalfonde.

Salget skal ses som et generationsskifte i tide, da ejerparrets børn ikke står klar til at overtage.

- Vi havde snakken med dem, men de var ikke interesseret i det. Den ene er historiker, den anden er økonom inden for fodboldbranchen, og den tredje er 16 år. Vi ved også, hvad det kræver at drive sådan en virksomhed, så det er noget, man virkelig skal brænde for, sagde Erik Mailil til Børsen i januar sidste år.

Firmaet har de seneste to år leveret rekordoverskud. 2020/2021-regnskabet endte med et plus på 64,1 millioner kroner. Det blev overgået i 2021/2022, hvor plusset blev på 67,6 millioner kroner. Og eftersom en tommelfingerregel er, at et firmas salgspris er i omegnen af 10-12 gange de seneste års gennemsnitlige overskud, befinder salgsprisen sig altså sandsynligvis et sted mellem en halv og en hel milliard kroner.

Læs også
Maileg-ægtepar om stort millionsalg: Det er en forløsning Maileg-ægtepar om stort millionsalg: Det er en forløsning
Læs også
Maileg-ægtepar om stort millionsalg: Det er en forløsning
Læs også
Herning-virksomhed gør klar til muligt milliardsalg Herning-virksomhed gør klar til muligt milliardsalg
Læs også
Herning-virksomhed gør klar til muligt milliardsalg

Indlæser debat