Kreativ Herning-virksomhed købt af Holstebro-firma

AV Form solgt til Creativ Company fra Holstebro

6. januar 2021, 09.34

AV Form er i fremtiden en del af Holstebro-koncernen Creativ Company. Foto: PR-Foto

OPKØB AV Form - der blandt andet sælger hobbymaterialer og legetøj til skoler og institutioner - er blevet solgt. Køberen er Creativ Company fra Holstebro.

- Hos Creativ Company har vi længe beundret AV Forms stærke placering inden for salg til skoler og institutioner til det nordiske marked. Creativ Company får ved købet af AV Form et meget spændende legetøjssortiment til skoler og institutioner og vil fremover være en endnu stærkere spiller i Norden, og i stigende grad også i Europa. Vi opnår desuden nogle vigtige skalafordele, som gør os endnu bedre til at konkurrere med andre virksomheder på det nordiske og europæiske marked. Vi er meget glade for købet af AV Form, som er endnu et positivt skridt i vores internationale ekspansionsstrategi, siger Jakob Moeskjær, administrerende direktør hos Creativ Company.

Creativ Company sælger kreative hobbymaterialer til kunder i mere end 40 lande og har datter- og salgsselskaber i ni europæiske lande.

Det fjerde opkøb

Virksomheden købte i 2018 Finlands største hobbykæde, Sinelli Oy, og i 2019 købte virksomheden Frankrigs førende webshop indenfor hobbymaterialer, CreaVea i Montpellier.

I april 2020 købte Creativ Company sig ind som majoritetsejer i Legeakademiet.

Med købet af AV Form beskæftiger Creativ Company i alt cirka 350 medarbejdere, hvoraf de omkring 230 arbejder på hovedkontoret i Holstebro. Creativ Company er ejet af kapitalfonden Capidea.

Transaktionen sker ved, at Creativ Company primo januar har købt samtlige aktier i AV Form.

Herning-firmaets administrerende direktør Marianne Sørensen fratræder i forbindelse med salget efter eget ønske.

I pressemeddelelsen udtrykker hun dog alligevel stor glæde over det nye samarbejde.

Nye investeringer på vej

- Jeg er meget glad for, at AV Form er kommet i »familie« med Creativ Company. Begge virksomheder besidder den samme entreprenørånd og de samme sociale- og forretningsmæssige værdier. AV Form har nået et stadie, hvor virksomheden har gavn af at blive en del af en større og stærkere koncern med henblik på at fortsætte virksomhedens positive udvikling og internationalisering. Det kan nu ske sammen med Creativ Company, udtaler Marianne Sørensen.

Den nye koncern har en årlig omsætning på over en halv milliard kroner og forventer i løbet af 2021 at foretage væsentlige nye investeringer i robotteknologi for at fremtidssikre driften af Creativ Companys lager- og logistikfunktion samt sikre en fortsat hurtig og præcis levering.

Denne investering vil være den største i virksomhedens historie. Creativ Companys drift og administration vil fortsat være beliggende i Holstebro.