FCM udløser købsklausul på midbaneprofil og skriver lang kontrakt: Han passer perfekt i vores stil

På bare tre måneder har Emiliano Martinez overbevist FC Midtjylland om sine kvaliteter. Ulvene har nu aktiveret en købsklausul, der gør midtbanekraftværket til den tredjedyreste spiller i FCM’s historie

Udgivet:16. november 2022, 14.58

Læsetid:3 minutter

Emiliano Martinez skyr ingen dueller. Her fortvinger midtbaneprofilen et frispark over for Danilo Pereira fra Feyenoord. Foto: Ritzau Scanpix

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| jjk@herningfolkeblad.dk

FODBOLD Forventningerne var høje allerede, inden Emiliano Martinez spillede sin første kamp for FC Midtjylland. Men den energiske og boldsikre midtbaneoprydder har i den grad levet op til det hele.

Derfor har FCM nu valgt at udløse den købsklausul, der var indføjet i uruguayanerens lejeaftale. Klubben betaler angiveligt fire millioner euro (30 millioner kroner) til den brasilianske klub Red Bull Bragantino for midtbaneprofilen.

Det gør Martinez til det tredjedyreste indkøb i FCM’s klubhistorie bag Marrony og Anders Dreyer.

FCM og Martinez har nu indgået en ny kontrakt, der løber helt frem til 30. juni 2027.

- Emiliano har fra sine første spilminutter nede i Østrig (mod Sturm Graz i Europa League, red.) bevist, at han har et internationalt niveau. Han er lynhurtigt blevet integreret på vores hold, og vi er overbeviste om, at han vil komme til at lægge yderligere på de næste år, siger Svend Graversen, sportschef i FC Midtjylland, i en pressemeddelelse.

- Nu er det op til os og Emiliano at fortsætte hans udvikling i årene fremover, hvor han kommer til at være en vigtig del af det hold, vi er ved at bygge op sammen med Albert (Capellas, cheftræner, red.), tilføjer sportschefen.

Emiliano Martinez

Født 17. august 1999 i Punta del Este, Uruguay (23 år)

Position: Defensiv midtbane

Ny kontrakt med FC Midtjylland til 30. juni 2027

Klubkarriere:

Club National, Uruguay 2012-2021

Red Bull Bragantino, Brasilien 2021-22

FC Midtjylland 2022-

Udvalgte meritter:

Mester i Uruguay 2019-20

Super Cup-vinder i Uruguay 2021

Vinder af U20 Copa Libertadores 2018

Har bekræftet alle håb

Den 23-årige midtbanespiller har også i superligaens statistikker understreget sit høje niveau. Ingen i klubben har vundet flere dueller pr. kamp, og ingen har gennemført flere tacklinger. Han snitter desuden over 10 løbede kilometer pr. kamp.

- Han har bekræftet os i sine evner som en boldfast, erobringsstærk og hårdtkæmpende midtbanespiller, der passer perfekt ind i den spillestil, vi ønsker at praktisere, siger Svend Graversen.

Det var også uruguayanerens eget ønske at fortsætte i FC Midtjylland, understreger han i klubbens skrivelse. Martinez er faldet godt til og sætter på at udvikle sig videre i Danmark - formentlig med håbet om en dag at lande på en endnu større europæisk adresse.

- Mit ønske har været at fortsætte med at spille europæisk fodbold, og derfor er jeg utroligt glad for at forlænge min rejse med FCM. Det her er en god mulighed for mig, siger Emiliano Martinez i pressemeddelelsen.

- På banen har jeg fundet mig til rette hurtigt, og allerede nu har jeg vænnet mig til idéen og måden, vi ønsker at spille på. Alle i klubben har taget godt imod, og det har gjort de første måneder til en god tid for mig, siger den 23-årige midtbanespiller.

Læs også
<span>Sportschef om ny FCM-spiller:</span> Glæd jer til Martinez <span>Sportschef om ny FCM-spiller:</span> Glæd jer til Martinez
Læs også:
Sportschef om ny FCM-spiller: Glæd jer til Martinez

Smartodds banede vejen

Det var data fra Smartodds, hovedaktionær Matthew Benhams engelske analysefirma, der gjorde FCM opmærksom på uruguayaneren for over to år siden.

- Vi blev gjort opmærksom på ham via vores samarbejde med Brentford og Smartodds, mens han spillede i Club National i Uruguay. Han var en nøglespiller for dem, da de blev mestre i 2020, selv om han var meget ung. Men dér kunne vi ikke komme i nærheden af ham, fortalte Svend Graversen til Herning Folkeblad 31. august, da FCM i første omgang landede uruguayaneren på en lejeaftale.

Allerede på det tidspunkt gav sportschefen udtryk for store forhåbninger til den nye spiller og gav denne rammende beskrivelse:

- Han er en typisk sekser, der kan gå direkte ind og ligge foran vores bagkæde og sweepe af. Han er hurtig, selv om han er okay stor, og så er han er hård i duellerne. Samtidig er han fin på bolden. Han har det der med at tage spillet til sig, men også fordele spillet. Det er en spiller, I skal glæde jer til at se, sagde Svend Graversen til Folkebladet.

Tre måneder senere har midtbanespilleren nu indfriet de forventninger og vekslet lejeopholdet til en permanent transfer i den høje prisklasse.

Uruguayaneren er klar til at bygge videre på de lovende takter fra de første 16 kampe i FCM-trøjen.

Indlæser debat

Mere interessant læsning

Mest læste

Fodbold

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere