Idemand & sælger

Preben Hjorts tilgang er kreativ, praktisk og »med et twist«. Sådan var det, da han solgte biler og brugskunst. Og nu, hvor han makker med finurlige installationer i værkstedet

12. april 2019, 19.17

Preben Hjort - bilsælger, reklamemand, interiøropfinder og indehaver af X-akt i Tjørring gennem 20 år - fylder 70 år langfredag 19. april. Foto: Henrik Ole Jensen

70 Allerede som helt ung havde Preben Hjort en klar karriereplan. Han drømte om at sælge.

Og det kom han - i forskellige forklædninger til - gennem et arbejdsliv, hvor en del nok vil kende ham fra 20 år i kompagniskab med hustruen Ulla Hjort i interiørbutikken X-akt på Tjørring Bakke. Men før det var der fokus på marketing og bilsalg.

- Da jeg var knægt, kørte min far Volvo, og en dag tog han mig med ind til Bendtsen på Viborgvej (Hernings Volvoforhandler, red.), for jeg måtte jo hellere få en læreplads. Jeg kan stadig huske, jeg blev spurgt, hvad jeg gerne ville på sigt, og da jeg sagde »sælge«, blev de enige om at sende mig på lageret i stedet for værkstedet, fortæller Preben Hjort, der blev uddannet reservedels-ekspedient og efter aftjent værnepligt vendte tilbage til bilhuset som sælger i 1971.

- I 1960'erne havde folkevogn været det helt store, men med 140-serien tippede det over til Volvo, og den første måned solgte jeg 26 biler. Det var jo helt vildt, kommer det med både glæde og et gran forundring fra Preben Hjort, der fylder 70 år langfredag 19. april og kigger tilbage over skulderen på den tid, der foreløbig er gået, med en konstatering af, at han føler sig i ro med sig selv og »er dybt taknemmelig over at vi kan leve, som vi gerne vil«.

Den taknemmelighed vender vi tilbage til - for den er ikke ubegrundet.

Kontrakt ét år ad gangen...