Socialdemokraterne svigter naboerne til Kærshovedgård

Udgivet:22. september 2022, 14.03

Læsetid:1 minut

Kenneth Mikkelsen. Foto: PR-foto

Af Kenneth Mikkelsen folketingsmedlem for Venstre

TRYGHED For nylig kunne B.T. afsløre, at en beboer på Udrejsecenter Kærshovedgård er mistænkt for at være leder af al-Qaeda i Skandinavien. Det får PET til at frygte, at de udvisningsdømte danner terrornetværk under deres ophold på udrejsecenteret.

Det sker alt sammen, imens vi stadig venter på, at den socialdemokratiske regering sætter handling bag løftet om en ny placering til udrejsecenteret.

Under valgkampen i 2019 lovede Mette Frederiksen, at en kommende socialdemokratisk regering ville finde en ny placering. Mere end tre år senere er der stadig intet sket. Det er helt urimeligt. Ingen skal leve med et potentielt terrornetværk som nabo. Med tanke på, at der muligvis finder terroraktivitet sted på Kærshovedgård, er det svært at forestille sig, hvad der mere skal til, før regeringen skrider til handling.

Under Venstres seneste regering foreslog vi at flytte udrejsecenteret til øen Lindholm, hvor beboerne kunne bo uden at genere et dansk lokalsamfund. Der var både flertal og finansiering bag aftalen, så den socialdemokratiske regering kunne have gjort det nemt for sig selv ved at implementere løsningen. Det gjorde den imidlertid ikke, og der er stadig ikke noget, som tyder på, at der kommer en snarlig flyttedag i kalenderen for beboerne på udrejsecenteret.

Vi kan desværre konstatere, at der fortsat er problemer med tyverier, røverier, trusler, overfald og narkohandel med forbindelse til Kærshovedgård. Det er helt urimeligt, at nogen skal leve med den risiko og utryghed herhjemme. Netop tryghed er tilsyneladende ellers et vigtigt tema for den socialdemokratiske formand, der for nylig gik ud med en fortælling om, at de københavnske gader var utrygge mange steder.

Lad os håbe, at midtjydernes tryghed også bliver vigtig for socialdemokraterne på et tidspunkt.

Indlæser debat