Røgsky kunne ses på mange kilometers afstand: Landejendom totalt udbrændt mellem Pårup og Bording

Lørdag eftermiddag udbrændte en landejendom på Sigtenvej mellem Pårup og Bording. Politiet kender endnu ikke brandårsagen

6. september 2021, 11.15

Fra familiens indkørsel ved Sigtenvej. Røgskyen kunne ses i hele området. Foto: Laila Kempel

PÅRUP En smuk og blå sensommerhimmel blev lørdag eftermiddag skæmmet af en stor, sort røgsky, som kunne ses helt fra Herning. Røgskyen stammede fra en gårdbrand på Sigtenvej, som ligger mellem Pårup og Bording. Klokken 16.12 fik politi og brandvæsenet en melding om brand på gården, men det stod hurtigt klart, at der ikke var meget at gøre for at bevare bygningerne.

- Det hele er udbrændt, men heldigvis kom hverken mennesker eller dyr til skade, lyder det fra sekretariatsleder ved lokalpolitiet i Herning, Bent Smedegaard.

Politiet har endnu ikke mange informationer angående, hvad der egentlig skete. Imidlertid ligger det fast, at branden er opstået i laden.

Politi og brandvæsen var massivt til stede, da landejendommen udbrændte på kort tid. Foto: Laila Kempel

Brandårsagen undersøges

- Herefter fik ilden hurtigt fat i de omkringliggende bygninger, og det varede ikke længe, før ilden også havde fået fat i stuehuset, fortæller Bent Smedegaard.

Politiet meddelte lørdag aften, at netop stuehuset formentlig heller ikke kunne reddes, og det endte som nævnt også med, at familiens bolig gik op i flammer.

- Beboerne i huset var hjemme, og de nåede ud med enkelte ejendele. Vi ved ikke ret meget om, hvordan branden er opstået, men det skal vi have klarlagt i de kommende dage, fortæller Bent Smedegaard.