Sdr. Merrild ved Vildbjerg vinder prisen som årets læreplads 2021

16. juli 2021, 11.17

Sdr. Merrild ved Vildbjerg har vundet prisen for årets læreplads 2021. Foto: Privatfoto

VILDBJERG Landbruget er fyldt med gode fortællinger om læremestre, ledere og kolleger der på attraktive landbrugsarbejdspladser, og som en del af praktikken gør en indsats for at lære den nye generation af landmænd håndværket i landbrugsuddannelsen.

Det vil Asmildkloster Landbrugsskole med kåringen »Årets Læreplads« sætte fokus på - og i 2021 går prisen til Dorit Jacobsen og Jacob Sørensen fra landbruget Sdr. Merrild ved Vildbjerg.

Mere end 400 forskellige godkendte landbrug uddanner for tiden elever fra Asmildkloster Landbrugsskole. Den gode læreplads i landbruget har klare og synlige mål for oplæringen af elever, de tager sig godt af deres elever og tager eleverne med i arbejdspladsens sociale liv og gør ind imellem lidt ekstra for den enkelte. God ledelse på landbruget suppleret med prioritering af oplæringen skaber et læringsmiljø og gør eleven dygtig og kompetent og fagligt dygtig. Årets læreplads lever sandsynligvis op til denne beskrivelse.

Det er den nyudklækkede landmand Caroline Madsen, der har indstillet sin læreplads til prisen. I indstillingen skriver Caroline blandt andet.

- Man bliver inddraget i et godt team, hvor der er plads til alle. De går op i at være med til at uddanne og lære fra sig - også at lade skoler komme på besøg og lave opgaver om gården. De går ind for at sikre en fremtid i landbruget ved at arbejde med unge mennesker. Man kan altid komme til dem, og de svarer altid på ens spørgsmål. Jacob Sørensen og Dorit Jacobsen skaber arbejdspladsen som en lille familie, hvor det er fantastisk at stå op og gå på arbejde hver dag.«

Den gode fortælling om den gode læreplads som fortjener anerkendelse for indsatsen, skal frem i lyset, siger forstander Lars Møgelbjerg Andersen, Asmildkloster Landbrugsskole.

- Vi hører på Asmildkloster Landbrugsskole de gode historier, og dem vil vi gerne dele med hele verden, og så vil vi være med til at give de læremestre, ledere og kolleger, der gør den gode indsats et ordentligt klap på skulderen.

Det er skolens elever på Hovedforløb 2 EUD og EUX der kan indstille deres læreplads til kåringen. Med kåringen følger et diplom og en gavecheck til Sdr. Merrild.

Indlæser debat...