Medie: FCM-kamp kan ende i Dortmund

Den engelske avis Daily Mail hævder, at FC Midtjyllands hjemmekamp mod Liverpool kan blive flyttet til Dortmund

19. november 2020, 10.20

Alexander Scholz (i.m.) og resten af FCM-holdet risikerer at skulle spille sin sidste hjemmekamp i Champions League-puljen på en anden hjemmebane end MCH Arena. Ifølge engelske Daily Mail er Signal Iduna Park i Dortmund i spil. Foto: Tom Laursen

FODBOLD Først meldte avisen Liverpool Echo om en forestående flytning væk fra MCH Arena i Herning af FC Midtjyllands storkamp mod Liverpool i Champions League onsdag 9. december.

Og i dag skriver avisen Daily Mail, at det europæiske fodboldforbund UEFA opererer med Dortmunds Signal Iduna Park som nødplan.

Det kan FC Midtjylland dog ikke bekræfte. Men presseansvarlig Mads Hviid Jakobsen siger, at klubben selvfølgelig følger situationen i forhold til coronaprotokollerne.

- Der er intet odiøst i, at der bliver opereret med et andet spillested, når nationale lovgivninger kan gøre det udfordrende for et hold at deltage i kampen.

- Der er som sådan ikke noget nyt, intet er besluttet. Men det er klart, at vi holder øje, når nu de engelske restriktioner er, som de er. Men lad os nu se, hvad der sker 3. december, hvor de engelske myndigheder revurderer dem, siger Mads Hviid Jakobsen.

Indtil der kommer en anden melding, regner klubben med, at storkampen skal spilles i Herning.

Håbet er, at England kan ændre karantænereglerne ved hjemrejse fra Danmark, efter der er kommet styr på minksituationen i Nordjylland.

- Det er i dette tilfælde kommet på tale, fordi de engelske myndigheder har indført retningslinjer, der gør, at man skal i karantæne, når man kommer hjem.

- Det så vi senest med landsholdet, og det gik jo meget godt, for de syv landsholdsspillere fra engelske klubber fik en særaftale fra at skulle i karantæne. Og det er vel en lignende, Liverpool i givet fald skal have, siger Mads Hviid Jakobsen.

- Grunden til karantænereglerne er jo minksituationen i Nordjylland, og den er der taget hånd om nationalt.

Før hjemmekampen mod Liverpool skal FCM i Champions League spille to gruppekampe. Den næste er 25. november ude mod Ajax Amsterdam og derpå 1. december ude mod Atalanta.

/ritzau/