Vildbjerg-kvinder sikrer sig »oprykning«

Vildbjergs kvinder vandt i Aarhus og cementerede endegyldigt sin plads i forårets kvalifikationsliga

11. november 2019, 11.04

Julie Lind (t.v.) sørgede for en drømmestart for Vildbjerg, da de midtvestjyske kvinder lørdag gæstede Jydsk Akademisk Idrætsforening - bedre kendt som JAI Aarhus. Den 19-årige kantspiller scorede til 1-0 efter bare tre minutter. Foto: Henrik Ole Jensen

FODBOLD 1. division, kvinder:

JAI Aarhus - Vildbjerg SF 0-2

0-1 Julie Lind 3’

0-2 Nina Skjøtt 33’

Vildbjerg landede tre sikre point i efterårets næstsidste kamp. Der var aldrig tvivl om udfaldet af lørdagens udekamp mod JAI Aarhus i 1. division, og 2-0-sejren sikrede Vildbjergs kvinder en plads i forårets kvalifikationsliga, hvor det gælder oprykning til Gjensidige Ligaen.

Vildbjerg åbnede som lyn og torden, og allerede efter tre minutter bragede kantspilleren Julie Lind gæsterne i front. Et hjørnespark fra højre side blev ikke afværget af hjemmeholdets defensiv, og Julie Lind viste kølighed foran målet og sparkede Vildbjerg foran 1-0.

Den gode start blev ikke bare fulgt godt op af Vildbjerg-kvinderne - de lagde et lag på. Det var Vildbjerg her og der og alle vegne, og dominansen udløste masser af chancer. Det var spil til et mål.

Efter 33 minutter endte et mønster-angreb med et kanonmål af angriberen Nina Skjøtt. Vildbjerg vendte spillet fra venstre mod højre, og Sofie Kamp, som kampen igennem var en nydelse at følge, smækkede en perfekt diagonalbold over til Nina Skjøtt. Topscoreren pillede bolden ned, og i næste bevægelse hamrede hun den ind bagved en chanceløs JAI-målmand.

- Det var en fremragende første halvleg, hvor meget af det, vi har trænet og snakket om inden kampen, blev udført til nærmest perfektion. Vores genpres sad lige i skabet og gjorde, at JAI ikke havde en eneste afslutning indenfor målrammen i første halvleg. Vi skulle have scoret flere mål i første halvleg, men vi manglede lidt skarphed på den sidste aflevering og afslutning, siger Vildbjerg-træner Henrik Andersen i en pressemeddelelse fra klubben.

I anden halvleg var mønstret det samme. Vildbjerg havde fortsat bolden hele tiden og sværmede omkring JAI’s felt. Men det blev ikke til flere mål.

Ser frem til hård modstand

Da dommerens slutfløjt lød, var det en flok glade Vildbjerg-spillere, der jublede over »oprykningen« til forårets Kvalifikationsliga for tredje år i træk.

- Jeg må og skal rose den her flok. De har været stærke fra dag ét og har arbejdet sindssygt godt med tingene hele tiden. Vi har haft enkelte udsving som sidste weekends nederlag mod AaB, men vi har også spillet nogle rigtigt stærke kampe. Vi kan nu se frem til at blive matchet på et højere niveau i foråret, hvilket vil være godt for pigernes udvikling, siger Vildbjerg-træner Henrik Andersen.

Sofie Kamp blev kåret til dagens bedste Vildbjerg-spiller af holdkammeraterne.