Europæisk hæder til FC Midtjylland

UEFA - det europæiske fodboldforbund - anerkender FCM som den klub, der har promoveret Youth League-turneringen bedst

21. januar 2020, 11.46

Victor Bak Jensen og Antonis Martis jubler under FC Midtjyllands Youth League-sejr i november over Zrinjski Mostar fra Bosnien-Hercegovina. Nu har FCM modtaget fornem hæder fra UEFA. Foto: Henrik Ole Jensen

FODBOLD Udvikling af egne talenter og prioriteten af fodboldmæssige udfordringer i Europa har altid været en del af FC Midtjyllands dna.

Det samme er Youth League-turneringen, der er ungdommens pendant til seniorernes Champions League. Det har FCM gjort så fornemt, at UEFA - det europæiske fodboldbund - har valgt at hædre den midtjyske Superligaklub.

Således har UEFA kåret FC Midtjylland som den klub, der har været bedst til at promovere Youth League og dens værdier i den forgangne sæson.

Prisen »Promotion of the UEFA Youth League« blev blandt andet tildelt på baggrund af det engagement, som FCM leverede i forbindelse med hjemmekampene mod Bohemian FC, Hamilton Academical, AS Roma og Manchester United i sidste sæson. Til opgørene mod Roma og Manchester United overværede mere end 10.000 tilskuere kampene på MCH Arena i Herning.

- Det er en hyldest, vi er stolte over at modtage. Akademiet er en af grundstenene i FC Midtjylland og det bekræftes vi blot i, når vi mærker den enorme interesse for U19-holdets kampe, siger Anja Lauritsen, sportslig koordinator på FCM’s akademi, til klubbens hjemmeside.

Fremviser morgendagens stjerner

FC Midtjylland har en stolt tradition for at bringe unge spillere fra akademiet ind på førsteholdet. Derfor har det været vigtigt, at prioritere kampene i Youth League - både på og udenfor banen.

- Kampene i Youth League betyder meget for alle i klubben. Derfor har vi også besluttet, at de skal spilles i optimale rammer på MCH Arena og med gratis entré, så alle har mulighed for at se morgendagens stjerner, fortæller Anja Lauritsen og fortsætter:

- Det gælder ligeledes dækningen og omtale af kampene. Vi forsøger at gøre det så lig Superligaen, og det betyder, at vi internt dækker opgørene tæt før, under og efter. Også eksterne medier er inviteret med undervejs. Det glæder os, at det er blevet bemærket hos UEFA. Det må betyde, at vi har fat i den lange ende, siger den sportslige koordinator.

Herning Folkeblad er et af de medier, der har bidraget til den fyldige dækning af FC Midtjyllands Youth League-kampagne, som i denne sæson - indtil videre - er gået over svenske IF Elfsborg og Zrinjski Mostar fra Bosnien-Hercegovina.

I den kommende knockout-runde i Youth League venter den franske storklub LOSC Lille, som gik videre fra gruppespillet på bekostning af Valencia og de tidligere Youth League-vindere Chelsea.

Den videre deltagelse afgøres over én kamp på MCH Arena onsdag den 12. februar.