Stenalderen bag kulissen

20. november 2020, 22.22

Museumsinspektør Julie Lolk byder indenfor til både foredrag og en ny udstilling om stenalderjægerne ved Bølling Sø. Foto: Tom Laursen

ENGESVANG En ny udstilling på Klosterlund Museum sætter fokus på livet for stenalderjægerne ved Bølling Sø. Men hvordan gøres fortællingerne fra fortiden levende og relevante for de mennesker, som besøger stedet og landskabet i dag?

Man kan nu komme med bag kulisserne og høre udstillingens ophavspersoner fortælle om processen ved et foredrag 3. december. Det skriver museet i en pressemeddelelse.

Den nye udstilling på Klosterlund Museum formidler, hvordan livet udfoldede sig blandt de tidligste beboere ved Bølling Sø.

Men forud for en ny udstilling går en lang række overvejelser omkring hvilke vinkler, virkemidler og fund, som skal udgøre det endelige indhold. Nu kan man komme med til en aften, hvor udstillingens skabere præsenterer resultatet af anstrengelserne og tager tilhørerne med ind i processen. Museets arkæologer og formidlere har nemlig brugt mange timer på at afveje hvilke ord, informationer, mellemregninger og forbehold som har fået plads i den endelige udstilling. Vejen fra forskningsresultater og arkæologiske udgravninger til en færdig udstilling består af en række svære valg, og det er ikke altid, at de involverede parter har været enige.