FCM præsenterer tocifret million-overskud for corona-år

FC Midtjylland kom ud af regnskabsåret 2020-21 med et overskud på 25,3 millioner kroner. Indtjeningen fra Champions League spiller en væsentlig rolle i overskuddet

11. oktober 2021, 14.42

Bestyrelsesformand Rasmus Ankersen og administrerende direktør Claus Steinlein kan glæde sig over, at FC Midtjylland afsluttede regnskabsåret med et stort overskud. Foto: Tom Laursen (Arkiv)

FODBOLD På trods af corona-restriktioner og til tider tomme tribuner og tilmed et år med flere udgifter end indtægter på transfermarkedet kom FC Midtjylland ud af regnskabsåret 2020-21 med et markant overskud.

De danske vicemestre har netop offentliggjort sin årsrapport for regnskabsåret, der sluttede 30. juni, og det viser et overskud på 25,3 millioner kroner. Året forinden var der et underskud på 19,5 millioner kroner efter skat.

Et væsentlig årsag til overskuddet er klubbens første deltagelse i Champions League-gruppespillet.

- Vores Champions League-deltagelse har skabt fundamentet for, at vi har kunnet investere yderligere i vores faciliteter og i vores spillertrup i en tid, hvor mange andre klubber har været tvunget til at skære ned, siger bestyrelsesformand Rasmus Ankersen til klubbens hjemmeside.

Årsrapporten afslører tilsyneladende ikke, hvor stor profit FC Midtjylland opnåede i Champions League. Men klubbens administrerende direktør, Claus Steinlein, anslog i en artikel med Herning Folkeblad i fjor, at deltagelsen i det fornemme selskab ville indbringe op mod 150 millioner kroner.

LÆS OGSÅ:
FCM-direktør: Spiller om 150 mio. kroner
Abonnement

Ingen store spillersalg

Det forgangne regnskabsår var derimod ikke kendetegnet ved overskud på transfermarkedet, som FC Midtjylland ellers har været kendt for i de senere år. Grundet det corona-ramte marked valgte FCM i den periode at holde på sine profiler.

De største salg var - ifølge transfermarkt.com - marginalspillerne Artem Dovbyk og Ronnie Schwartz, mens der blev indkøbt spillere som Pione Sisto og tyske Luca Pfeiffer i perioden.

I årsrapporten pointeres det, at salgene af blandt andre Frank Onyeka, Anders Dreyer og Mikael Anderson er sket efter regnskabets afslutning.

Skal man tro transfermarkt.com, var der i sommerens transfervindue salg for 167 millioner kroner, og indkøb af nye spillere for 57 millioner kroner. Men disse handler er altså først en del af det nuværende regnskabsår.

Læs også
FCM løfter indtægter og spillerbudget med stort mål: Top-50 i Europa

Nyt stort overskud i vente

Disse spillersalg bidrager til, at klubben forventer et endnu større overskud i indeværende regnskabsår.

»Som følge af realiserede og forventede transfers samt deltagelse i UEFA Europa League forventer FC Midtjylland A/S et positivt resultat før skat for 2021/22 i niveauet DKK 75-90 mio.«, står der i årsrapporten.

Samtidig med det store overskud er FCM i gang med en stribe markante investeringer - en udvidelse af MCH Arena og nye topmoderne faciliteter til spillerne og idrætsfriskolen Guldminen i Ikast. Det sker for den økonomi, som klubben opnåede gennem en kapitaludvidelse i juni.

Kapitaludvidelsen var som bekendt på 125 millioner kroner og skete ved, at Danmarks rigeste mand, Anders Holch Povlsen, og hans holding-selskab Heartland blev ny storinvestor i klubben ved siden af klubbens hovedaktionær, den engelske rigmand Matthew Benham.

- Kapitaludvidelsen har gjort os i stand til at lave nogle afgørende investeringer, som på sigt vil give muligheden for markant forøgede kommercielle indtægter og nogle træningsfaciliteter, der unægtelig vil gøre FC Midtjylland mere attraktiv for topspillere og toptalenter, siger Rasmus Ankersen.

Efter kapitaludvidelsen udgør FC Midtjyllands egenkapital hele 280,3 millioner kroner, fremgår det af årsrapporten.

Det fremgår blandt andet også, at klubbens personaleomkostninger er steget fra 103,3 millioner kroner i 2019-20 til 148,4 millioner kroner i 2020-21. Så også på den front er klubben i vækst.

Hele årsrapporten kan læses her.

Læs også
Video: Sådan kommer FCM’s nye stadionudvidelse og fanzone til at se ud
Læs også
FCM-direktør: Sådan fik vi fat i Danmarks rigeste mand
Læs også
Bordtennis, minigolf og eksklusivitet på MCH Arena: Stort løft for FCM’s sponsorer
Læs også
FCM ville have 10.000 tilskuere på stadion - også til de bløde kampe
Læs også
Danmarks rigeste mand træder ind i FCM: MCH Arena udbygges, guldhus i Ikast og FCM løftes til nye højder

Indlæser debat...