Vestjylland har brug for et forskningscenter for grøn energi

6. maj 2021, 13.09

Marius Kristensen. Foto: Privatfoto

FORSKNING Corona har bevirket, at der skal skabes flere arbejdspladser. Der er behov for, at der udvikles grøn energi i hele EU. Derfor er det, regeringen mener, at der skal være mere grøn energi. Der skal forskes i hele området med grøn energi.

Ved at anlægge et forskningscenter for grøn energi i Herning vil det betyde, at Herning tiltrækker højtuddannede specialister til forskning på miljøområdet. Det betyder, hvis forskerne bosætter sig i Herning, vil indtægtsgrundlaget for beskatningen stige. Det kan i den sidste ende betyde, at skatteprocenten vil falde. Dernæst kan forskerne være med til at sætte skub i flere erhvervsvirksomheder. Flere erhvervsvirksomheder der har et godt indtægtspotentiale vil igen give en stor indtægt til den kommunale kasse og på længere sigt være med til at nedsætte skatteprocenten for kommunens borgere.

Ved at få et forskningscenter for grøn energi kan der forskes i, hvordan der kan fremstilles produkter til at rense havvand. Det vil betyde, at der skal fremstilles komponenter, som kan rense vandet. Til tørkeområderne i hele verden. Men ikke alene ørkenområder kan få gavn af, at vandet bliver renset og pumpet ind til de tørre områder som i de sydeuropæiske lande. Det vil være til gavn, hvis produktionen kommer til at ligge i Herning Kommune. Det vil både give beskæftigelse og skattekroner til kommunen. Det vil heller ikke være urealistisk at bygge en virksomhed, der fremstiller produkterne. Vandet som bruges i rumfærger og på store skibe bruger allerede den teknik med at rense beskidt vand til drikkevand.

En anden opgave for forskningscenteret er at udvikle et produkt, som kan tåle høje varmegrader, der kan bruger til at genvinde varmen fra flydende lava-vulkaner. Det skulle ikke være umuligt, når der kan bygges et varmeskjold på rumfartøjerne, når de rammer atmosfæren. Derfor vil en produktion af varmeskjold ikke være en umulighed, når jordskorpen ligger på en kugle af flydende lava, som er 4500 grader varmt.

En opgave mere er at finde ud af, hvor meget energi der er i vandet langs den vestjyske strand. Der er flere fiskere, der fortæller, at understrømmen langs kysten har lige så meget energi, som i de svenske og norske elve. Er dette tilfældet er det en betydelig opgave at finde frem til at udnytte energien, da understrømmen går i to retninger, som er ned til vadehavet og senere tilbage til Skagen.

Et forskningscenter i Herning vil betyde, at vi hurtig kan komme i forbindelse med energiområderne. Det vil samtidig betyde arbejdspladser for Herning.

Indlæser debat...