112

Gårdbrand med 2000 slagtesvin: - Vi har heldigvis fået kontrol over stalden

Brand & redning Midtvest forhindrede lørdag eftermiddag gårdbrand i at sprede sig til stald med 2000 slagtesvin

Udgivet:24. september 2022, 17.00

Læsetid:1 minut

Slukningskøretøjer fra både Herning og Videbæk rykkede lørdag klokken 14.42 ud til en brand på et større landbrug på Velhusstedvej nord for Kibæk. Foto: Flemming Hansen

Bo Lundgaard
Journalist| blg@herningfolkeblad.dk

KIBÆK Et større landbrug på Velhusstedvej 43 mellem Kibæk og Studsgaard brød i brand lørdag eftermiddag.

Stedet rummer en stald med omkring 2000 slagtesvin. Og dyrene var derfor førsteprioritet for Brand & Redning Midtvest, som rykkede ud adskillige slukningskøretøjer og samtidig bad om hjælp fra deres kolleger i Videbæk.

- Det er der heldigvis styr på. Vi har fået kontrol over stalden og har sikret grisene, siger indsatsleder Anders Gjørret fra Brand & Redning Midtvest.

Alarmen gik klokken 14.42 - og efter halvanden time var der stadig 17 mand på opgaven med at slukke branden, der er opstået i en foderhal.

- Ilden er brændt igennem taget på hallen, som ender med at blive totalskadet. Den er fyldt med halm, som vi skal have kørt ud. Det er en af de brande, hvor der ryger nogle timer på, siger indsatslederen og tilføjer:

- Hvis vi er færdige til midnat, så vil jeg blive positivt overrasket.

Midt- og Vestjyllands Politi er eller har været til stede ved branden - og forventes at sende teknikere, når ilden er slukket, da det endnu er uklart, hvordan branden er opstået.

Mere interessant læsning

Mest læste

112

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere