Lørdagsprofilen: Badmintontalent stiller store krav til sig selv

- Jeg kan godt være for hård ved mig selv, erkender 16-årige Laura Fløj Thomsen, dansk mester i U17-damesingle og med en fremtid på førsteholdet hos Ikast FS Badminton

Udgivet:08. juni 2019, 19.00

Læsetid:5 minutter

BADMINTON Vindermentaliteten oser ud af øjnene, når Laura Fløj Thomsen står ved nettet i Sportscenter Ikast, hendes hjemmebane siden sidste sommer.

På gulvet i hal C er hun vant til at vinde langt de fleste kampe. Og det blot 16-årige stortalent fra Ikast FS Badminton har allerede medaljerne, der bekræfter hendes åbenlyse potentiale: Fire DM-medaljer - heraf titlen som dansk U17-mester i damesingle 2018 - hænger på væggen som skinnende beviser.

Som alle andre eliteidrætsfolk er personlig og sportslig udvikling lige som vigtig som sejrene. Selvom sidstnævnte i sidste ende vejer tungest. Og det interne pres er markant hos Laura Fløj Thomsen. Den fremadstormende IFS'er stiller nemlig meget store krav til selv.

- Mine forældre har altid sagt til mig, at jeg skal nyde min badminton og have det sjovt, når jeg træner og spiller kampe, men nogle gange kan jeg godt være for hård ved mig selv. Simpelthen fordi jeg ønsker at vinde så meget, erkender denne uges lørdagsprofil i Herning Folkeblad.

Laura Fløj Thomsen har hverken ærgerrigheden eller passionen for badminton fra fremmede. Den unge nordjyde, der er fra Aars, 43 kilometer sydvest for Aalborg, er udklækket i en badmintonfamilie.

- Stort set hele min familie enten spiller eller har spillet badminton, bekræfter Laura Fløj Thomsen, som er datter af Pernille og Jesper Fløj Thomsen. Hun deler desuden gener med storebror Simon (20), lillesøster Mathilde (15) samt halvsøsteren Kristina (36).

Kun sidstnævnte har ikke fået sporten ind med opvæksten. Hos familien Fløj Thomsen har man ellers brugt adskillige timer i Aars Badmintonklub - provinsbyen, hvor Lauras idrætskarriere tog fart.

- Da jeg var helt lille blev jeg taget med i badmintonhallen. Og siden jeg var seks-syv år, har jeg haft både min far og min bedstefar (Jens Erik Thomsen, red.) som trænere. Mine forældre har i mange år, og indtil for nylig, været en del af klubbens bestyrelse, hvor min mor også var formand, fortæller det nordjyske talent.

Som 11-årig valgte Laura Fløj Thomsen badminton frem for svømning. Det til trods for at hun også havde kvaliteterne til blive eliteudøver i klorvandet.

- Jeg har prøvet holdsport som fodbold og håndbold, men jeg føler mig mest hjemme i en individuel sportsgren som badminton. Og jeg er nok også bedst som damesingle-spiller, funderer hun.

- Jeg kan gode lide, at det er mig selv, der står med ansvaret. Både, når det går godt - og når det går knap så godt på banen, pointerer Laura Fløj Thomsen.

Mentalt stærkere...

Få fuld adgang til alle artikler på herningfolkeblad.dk

Første måned 1 kr.

Herefter 89 kr./md.

FÅ ADGANG NU
MobilePay
Betalingskort

Allerede abonnent? Log ind

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter efter introduktionsperioden til normalpris på 89 kr. pr. måned. Opsig når du vil til udgangen af en betalingsperiode. Mindsteprisen er 1 kr.
Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Du kan også købe adgang i 24 TIMER

Interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Så kan du se priser her

Sport

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere