Enkeltbilletter til bussen bliver to kroner dyrere

Midttrafik hæver prisen på enkeltbilletter og pendlerkort, men ikke på rejsekort og app-klippekort

8. januar 2019, 10.07

To kroner dyrere bliver en enkeltbillet til bussen - uanset afstand. Foto: tom Laursen

REGIONEN Søndag 20. januar stiger prisen på enkeltbilletter og pendlerkort i Midttrafik. Hvis man derimod bruger rejsekort eller klippekort i Midttrafiks app, kan man fortsætte til samme pris.

Prisen på enkeltbilletter i Midttrafik stiger generelt med 2 kroner, så eksempelvis en to-zoners enkeltbillet til voksne kommer til at koste 22 kroner, oplyser Midttrafik i en pressemeddelelse - og tilføjer, at det er den første stigning for to-zoners enkeltbilletter siden 2011.

Samtidig stiger prisen for pendlerkort med 1-2 procent. Et to-zoners pendlerkort til 30 dage stiger således fra 375 til 380 kroner. Prisen for pendlerkort er aftalt med DSB og Arriva, fordi pendlerkort er et fælles produkt, der gælder i både busser, letbane og tog.

Hvis man i stedet rejser på rejsekort eller har et klippekort i Midttrafiks app, undgår man en prisstigning og kan derfor slippe med 170 kroner for et to-zoners klippekort, svarende til 17 kroner per tur. Med rejsekort afhænger prisen af, hvor ofte man kører.

Ifølge Midttrafik skyldes de nye priser den almindelige prisudvikling. Den gennemsnitlige prisstigning skulle være på to procent.

Læs også
Læs også
Borgmester: Giv kommunerne regionens penge til busdrift
+Abonnement