Blue Fox tabte tæt dyst i Aalborg: Var tæt på at få kampen i overtid

Blue Fox må køre hjem fra Aalborg med et nederlag på 0-1, efter i perioder at have været presset i bund. Til sidst var udligningen dog tæt på

Udgivet:05. december 2022, 21.20

Læsetid:2 minutter

Lukas Lundvald og Blue Fox var hårdt pressede i Aalborg, men var alligevel tæt på at få kampen i overtid. Foto: Tom Laursen

Thomas Damm
Journalist| tbd@herningfolkeblad.dk

2 måneder siden

ISHOCKEY Herning Blue Fox måtte mandag aften forlade isen i Gigantium uden at score. Da hjemmeholdet Aalborg Pirates scorede en enkelt gang kunne de altså juble over en smal sejr.

Herning-spillerne kom meget godt i gang med kampen, men alligevel måtte de se hjemmeholdet bringe sig foran efter syv minutter. Et skud fra blå linje blev afrettet, og pucken faldt ned ved skøjterne af Kiril Kabanov, der fra kort afstand prikkede pucken forbi Mac Carruth.

Blue Fox tog en challenge på målet, men fik ikke medhold. Det kostede derfor en udvisning som straf. Det blev den første af tre på forholdsvis kort tid, der betød, at Blue Fox blev presset i bund.

Nordjyderne kørte hårdt på, men førte dog kun 10 efter de første 20 minutter.

Hårdt Aalborg-pres

Anden periode sluttede uden scoringer, men det var fortsat hjemmeholdet, der pressede hårdest på. Gæsterne fra Herning havde svært ved at få pucken ud af egen zone, og heller ikke i den anden ende af banen var det nemt at etablere et længere pres.

Det sidste minut af anden periode spillede Blue Fox og var også tæt på at spille sig til chancer, men perioden endte altså målløs.

Kampbilledet fortsatte ind i tredje periode, og om muligt blev trykket fra Aalborg endnu hårdere og chancerne endnu større.

Herning-spillerne kæmpede indædt, og Mac Carruth var brandvarm i målet.

Tæt på udligning

Som perioden skred frem, skruede Blue Fox op for trykket. Patrick Madsen fik en stor mulighed med en afventende Aalborg-udvisning, og også det efterfølgende powerplay gav muligheder. Mac Carruth blev trukket ud af målet med tre minutter tilbage, og der kom flere Herning-chancer, men ingen mål. Der skulle ikke mange marginaler på Hernings side for at have fået kampen i overtid, men sådan gik det ikke.

Blue Fox endte kampen med 20 skud på mål. Det er uvant få. Aalborg indløste 25 skud.

Trods nederlaget holder Blue Fox førstepladsen. Nu er Pirates ni point efter på tredjepladsen og har to kampe i hånden.

Blue Fox spiller næste gang fredag. Det er ude mod Herlev.

Indlæser debat