It-direktør hos Bestseller: Kvinder skal turde gribe muligheden

Bestsellers it-direktør Pernille Geneser tror, at der ligger en god del magelighed til grund for, at kun få kvinder har ambitioner om at komme helt til tops

29. maj 2018, 16.34

Selvom Pernille Geneser er nået til tops og har opgaver og udfordringer nok som topchef hos Bestseller i Brande, så udfordrer hun til stadighed sig selv, som da hun senest kastede sig ud i at stifte og lede det Amsterdam-baserede selskab Fashiontrade.com. Det er en digital samhandelsplatform for producenter og butikker inden for mode. I dag er hun bestyrelsesformand for selskabet, der ejes af Bestseller og Zalando.

kvinder 67 procent af medarbejderne er kvinder. Hos mellem-lederne er 59 procent kvinder, og i næste lag af ledere er procenttallet faldet til 46 procent. Over dem er den udvidede ledergruppe, hvor kvinder udgør 17 procent.

Opgørelsen over kønsfordelingen af medarbejdere hos Bestseller i Danmark beskriver meget godt problematikken omkring underrepræsentation af kvindelige ledere på topplan trods en medarbejderstab med mindst lige så mange kvinder som mænd.

- Jeg ser det som udtryk for, at mange kvinder ikke tager næste skridt på karrierestigen, når de når til et mellemleder- eller lederstadie, hvor de oplever, at de har det trygt og godt og har fuldt styr på det, de laver, siger Pernille Geneser fra Silkeborg.

Hun er it-direktør for Bestseller-koncernen i Brande, og hvor hun blandt andet arbejder for at få endnu flere kvindelige medarbejdere, først og fremmest indenfor it.

Kønsfordelingen hos ledelsen i Bestseller hører dog trods alt til blandt de meget velafbalancerede i forhold til rigtigt mange andre virksomheder i Danmark, hvor antallet af kvindelige ledere kan være nærmest ikke-eksisterende.

Magelige kvinde-ledere...

Læs denne artikel

- og alle andre på Herning Folkeblad fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos Læserklubben