Heldigvis er vi et landbrugsland

20. marts 2020, 16.32

Flemming Fuglede Jørgensen. Foto: PR-foto

MAD Midt i denne usædvanlige tid bør alle vi danskere glæde os over, at Danmark er en fødevareproducerende nation, der er mere end selvforsynende med fødevarer.

Vi går ikke altid rundt og tænker over det til daglig, hvor alle supermarkedshylder er fyldt op. Men i denne tid, hvor vi indimellem ser tomme hylder, og hvor grænser i hele verden lukkes ned, er det trygt at vide, at Danmark producerer sunde fødevarer nok til sin egen befolkning - og mere til. Normalt brødføder vi således tre gange vores egen befolknings størrelse.

Der er mange lande, der må misunde danskerne denne fødevareforsyning af høj kvalitet. Mad er jo en ting, vi mennesker ikke kan undvære.

Derfor er det også tid til at tænke på, at den danske fødevareproduktion fortsætter i disse dage ude på gårdene hos de enkelte landmænd. Den fortsætter på slagterier og mejerier. Den fortsætter hos vognmanden, der bringer varer både til landmanden og forbrugeren.

Det kræver opbakning, sammenhold og forståelse. Fødevareproduktionen er jo også en kæde af afhængighed, vi skal forstå at bevare - og samtidig skal vi være overordentligt bevidste om at minimere smitterisikoen mest muligt.

Send derfor en venlig tanke til din landmand i dag - og glæd dig over, at der er fødevarer af høj kvalitet på vej til danskerne og mange andre, også i en svær tid som denne.